La marxa aquàtica, un esport que va néixer a Roses i que s’ha expandit arreu de Catalunya

I Circuit Català de Marxa Aquàtica
La platjadel Salatar de Roses és ideal per a la pràctica de la marxa aquàtica

La platja del Salatar de Roses va acollir ahir la 4ª prova del I Circuit Català de Marxa Aquàtica

El I Circuit Català de Marxa Aquàtica ha debutat enguany en els calendaris de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Un debut que va tenir lloc el passat 30 d’agost a Salou i que després de passar per la platges de Creixell (Tarragona) i de Castelldefels (Barcelona) va arribar ahir a la platja del Salatar de Roses per disputar la 4ª prova d’aquest I Circuit Català de Marxa Aquàtica.

I és que la Marxa Aquàtica com va dir el vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas “va néixer aquí a Roses, al febrer de 2019, quan uns companys francesos, que són molt assidus en aquesta platja del Salatar  van organitzar una trobada, i és que aquesta platja, ho hem de dir, és una de les millors per practicar la marxa aquàtica”.  La trobada a la que es va referir Casanovas va ser el I Open Internacional de Marxa Aquàtica que van portar a terme conjuntament la FFRandonée (Federació Francesa de Senderisme), la pròpia Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i l’Associació Excursionista Cabirols de Roses.

Es podria dir, però, que el naixement exacte de la marxa aquàtica a casa nostra va ser al juny de 2018, quan Roses va batre el rècord Guinness de persones fent marxa aquàtica a la vegada.

Aquesta 4ª prova del I Circuit Català de Marxa Aquàtica va ser coorganitzada pels Cabirols i la FEEC, “i que es tracta, a l’igual que les tres precedents, de proves no competitives, i que és la diferència amb la cinquena, que sí serà puntuable, ja que se celebrarà el campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica i que tindrà lloc el proper 4 d’octubre a Cambrils”, va explicar Josep Coucelo, president de l’Associació Excursionista Cabirols de Roses.

Coucelo va desvetllar que “dels 50 participants inscrits van fer acte de presència una trentena, a causa del mal temps i el fort vent, la qual cosa no ha impedit que la prova rosinca de Marxa Aquàtica hagi estat un èxit”.

Per la seva part, la regidora d’Esports de Roses, Vero Medina, va afirmar que “estem molt contents de poder acollir aquesta prova de marxa aquàtica”, amb l’esperança de “poder-ho fer els propers anys”.

Bàsicament, aquesta 4ª prova de I Circuit Català de Marxa Aquàtica celebrada a Roses va consistir en una activitat de promoció d’aquest nou esport mitjançant la trobada tant de gent experta i monitors com de persones interessades en conèixer aquesta modalitat.
I va acabar amb una petita demostració de com s’actua en les competicions.