La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, lloa el projecte de recuperació d’espècies de la badia de Roses

Meritxell Batet i Josep Maria Martínez amb la samarreta del projecte de recuperació d'especies marines

Meritxell Batet va visitar ahir Roses per participar en l’acte “Municipalisme i progrés” on va conèixer de primera mà el projecte de recuperació d’espècies marines impulsat pel PSC Roses

A les portes de la Ciutadella va ser rebuda ahir la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, pels regidors del PSC Roses, Josep Maria Martínez, Toni Rodríguez i Olga Simarro, el diputat al Congrés, Marc Lamuà, a més de militants i simpatitzants dels sociaclites rosincs.

Una rebuda en la que també va ser convidat l’alcalde de Roses, Joan Plana, que va obsequiar a la presidenta amb diversos llibres de la Vila i un clauer amb la figura d’una Dracma.

En finalitzar la rebuda protocol·lària i un cop dins de la Ciutadella, el doctor i director de la Càtedra Oceans, Josep Lloret, va presentar a Batet el projecte de repoblació i protecció de les espècies sensibles de la Badia de Roses, impulsat per l’Agrupació Municipal dels socialistes rosincs dins la creació d’un Centre de la Mar, i que va ser aprovat per unanimitat en el ple ordinari de l’Ajuntament de Roses a finals de l’any 2020.

Després de la presentació del projecte es va portar a terme l’acte “Municipalisme i progrés”, en el que el candidat als comicis municipals pel PSC, va afirmar que “s’acosten les eleccions, de fet ja hi som perquè la maquinària ja s’ha engegat, i nosaltres presentarem un programa per tal de connectar amb les necessitats del nostres veïns per poder avançar amb una Roses més justa, més sostenible, més innovadora, un projecte municipal que amb la incorporació de persones i organitzacions que tot i que no siguin del les nostre sigles del PSC tinguem en comú la possibilitat de donar un canvi a Roses”.

Martínez va fer un discurs centrat en la lluita contra la desigualtat i en el progrés de la societat en l’àmbit local, així com en la col·laboració del projecte socialista amb associacions o persones que puguin contribuir en positiu en el desenvolupament de projectes per a Roses. “Fer política municipal” -va explicar el cap de llista dels socialistes rosincs- “significa saber interpretar aquesta realitat diversa que és Roses”. D’acord amb això, Josep Maria Martínez ha assegurat que el PSC treballarà “en la transformació social, política i econòmica de Roses”.

La presidenta del Congrés, va lloar el projecte de protecció de les espècies marines de la badia de Roses assegurant que “la millor manera de combatre els populismes és ser eficaços i útils engrescant a la gent en projectes il·lusionants, i el projecte de protecció de la Badia de Roses Sensibles de la badia de Roses compleix amb això”. Meritxell Batet va reconèixer, a més, la feina del PSC Roses en l’impuls d’aquest projecte, tot i estar a l’oposició, manifestant que “tenim un grup que des de l’oposició impulsa projectes de ciutat en benefici de tothom, no només des del govern hi ha responsabilitats, sinó que també es poden exercir les responsabilitats des de l’oposició”.

I justament per això, Meritxell Batet va lloar l’estil d’oposició del PSC de Roses i la implicació de Josep Maria Martínez i la resta de regidors en aquest projecte.  

Pel que fa a les eleccions municipals, Batet va afirmar que veu als socialistes de Roses amb l’energia i la empatia necessàries de cares als comicis del 2023 i va assenyalar que el creixement de Roses implica grans responsabilitats. Tenir 20.000 habitants són paraules majors i implica haver de pensar en gran; assumir que hi ha reptes importants i generar empreses i llocs de treball; assumir el repte de modernitzar el teixit productiu, perquè el turisme es transforma i demana nous enfocaments i innovació; i assumir reptes d’organització dels serveis públics i de garantir la convivència, perquè nosaltres som el partit de la convivència”, va explicar la presidenta del Congrés.

Per la seva banda, en la seva intervenció Marc Lamuà va fer un reconeixement de la figura d’Olga Simarro, regidora del PSC de Roses “que va saber recuperar el partit en una situació molt complicada”. Parlant de la importància innegable del municipalisme en l’ADN del PSC, Lamuà va assenyalar que “poques coses poden exemplificar més el suport al municipalisme que el fet que la tercera autoritat de l’Estat estigui un diumenge al matí a Roses”. “Nosaltres podem dir amb orgull no només que al PSC  hem fet del municipalisme un dels nostres arguments polítics, sinó que això per a nosaltres és molt més que un eslògan, és la nostra realitat”, per afegir Lamuà que “nosaltres tenim con a objectiu principal el progrés dels nostres municipis”.

 

Exit mobile version