Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

La psicòloga Anna Salvia oferirà dues xerrades a Roses sobre com acompanyar la sexualitat d’infants i joves

La primera de les xerrades se centrarà en la sexualitat en la infància, i la segona en la dels joves

Els propers 25 de novembre i 9 de desembre, el programa Aprenem Jugant impulsat per l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ofereix dues xerrades sobre sexualitat a càrrec de la psicòloga i escriptora Anna Salvia. La primera estarà destinada a guiar i donar orientacions a pares i mares sobre com acompanyar la sexualitat en la infància, mentre que la del dia 9 de desembre estarà centrada en la sexualitat dels joves. Totes dues sessions es realitzaran de 18 a 20 hores al Teatre Municipal i són d’accés lliure.

Psicòloga en educació i salut sexual, Anna Salvia porta més d’una dècada impartint xerrades, tallers i formacions sobre sexualitat amb infants, adolescents, famílies, professionals i dones. És autora dels llibres La regla mola (si saps com funciona), El semen mola (però tienes que saber como funciona), El baile de la vida en las mujeres, Viatge al cicle menstrual (tots quatre disponibles a la Biblioteca Municipal de Roses), Una nueva manera de menstruar i El tresor de Lilith.  

L’objectiu de les seves xerrades és revisar i reformular l’educació sexual que donem a infants i adolescents i oferir coneixements i recursos per acompanyar-los, donant resposta als interrogants i dubtes que sovint impedeixen donar als fills i filles una bona educació sexual, fent perdre la por a parlar de temes incòmodes, fent prevenció d’abusos sexuals i millorant la comunicació amb els infants i joves. “Després d’onze anys impartint aquesta xerrada, -assenyala Salvia, – el gran canvi que experimenten les persones que la fan és que hi arriben amb sentiments d’angoixa i encaparrades per moltes preguntes (què he de fer, com ho faig, què puc dir, què no puc dir, etc), i se’n van amb un sentiment de tranquil·litat i confiança cap a elles mateixes, pensant “sóc capaç de fer-ho” i amb ganes de posar-s’hi”. 

“La realització d’aquestes activitats-, explica el regidor d’Ensenyament, Marc Danés,- bé motivada per la preocupació davant la gran desinformació que corre per les xarxes socials. Conscients de les dificultats i dubtes que sorgeixen en parlar de sexualitat amb els nostres fills i filles, volem donar eines i sobretot empoderar als pares i mares per poder parlar amb naturalitat aquest tema a casa. Volem donar eines per a poder viure amb naturalitat la sexualitat en infants i joves”.