La Residència Pi i Sunyer de Roses torna a obrir les seves portes per rebre visites dels familiars

Residència Pi i Sunyer de Roses
El director de la Residència Pi i Sunyer de Roses, Josep Marés, aplaudint a les treballadores del centre com agraïment del seu esforç en la lluita contra la Covid-19 i tenir cura dels residents

El Departament de Salut ha donat el vistiplau per obrir de nou la Residència Pi i Sunyer per a que els residents puguin rebre la visita dels seus familiars a partir del proper dilluns, 16 de novembre

El director de la Residència Pi i Sunyer, Josep Marés, es va reunir ahir amb el coordinador del Departament de Salut de la Regió Sanitària de Girona i els Agents Covid del CAP de Roses, per explicar-les en quina situació respecte a la Covid-19 es troba actualment el centre geriàtric.
I dia d’avui, la Residència Pi i Sunyer no registra cap positiu de coronavirus, tot i que hi ha quatre residents que estan aïllats en presentar alguna seqüela d’infecció.
Davant d’aquestes dades facilitades per Marés, el Departament de Salut va donar el vistiplau perquè la Residència torni a obrir les seves dependències al residents, els quals ja poden sortir de les seves habitacions, excepte els quatre que romanen aïllats, i podran, així mateix, rebre visites dels seus familiars.

Unes visites per les quals a partir d’aquest proper dijous “obrirem el període per sol·licitar les visites, que si tot va bé, es podran fer a partir del dilluns, 16 de novembre”, ha explicat Josep Marés.
Les visites es podran fer de dilluns a divendres 9:45 fins a les 17.45 hores, i de les 9:45 fins a les 12:30 hores els caps de setmana, totes dividides en franges de mitja hora.

Cal destacar, a més que, com a requisit indispensable per poder fer la visita, s’haurà de portar una mascareta FFP2 homologada i per estrenar. En el cas que no es disposi, la mateixa residència les facilitarà al preu de 3 euros.

La Residència Pi i Sunyer de Roses torna a ser zona verda de contagi de la Covid-19 quan no fa ni un mes que es va registrar el brot de coronavirus que va partir al passat mes d’octubre i que va provocar el traspàs de 9 residents a causa, principalment, de les malalties que ja patien.
I que el centre geriàtric es torni a considerar zona verda “ha estat, i no em cansaré de repetir-ho, gràcies a les treballadores de la residència, on més d’una porta gairebé un mes sense agafar-se cap de dia de festa per la manca de personal que hem tingut a causa del coronavirus”, ha manifestat Josep Marés, el qual assegura que “no puc estar content d’haver superat aquest brot perquè ens han deixat 9 dels nostres residents, però alguna cosa hem hagut de fer bé per a que el Departament de Salut doni el vistiplau per tornar a obrir la residència per a que els residents puguin sortir de les habitacions i que, a més, rebin, de nou, les visites dels seus familiars ”. Marés agraeix l’esforç de tot el personal de la residència i també del suport que ha rebut per part dels familiars dels residents, “sobretot d’aquells que després d’haver patit la pèrdua d’un familiar ens donaven les gràcies per com l’havíem tractat i ens dèiem que ens cuidéssim nosaltres per continuar fent la nostra feina. Son paraules que sempre et quedaran en el record, perquè ens ha ajudat a continuar lluitant i ens ha ajudat a passar els moments tràgics que hem viscut”.  

I és que una de les conseqüències que ha deixat palès i que ha fet sortir a la llum aquesta pandèmia de la Covid-19 és la gran professionalitat del personal de la Residència Pi i Sunyer de Roses. Una professionalitat de la que, desgraciadament, no poden presumir altres centres geriàtrics d’arreu Catalunya.  

Tenir en compte les restriccions de mobilitat actuals

Des de la Residència Pi i Sunyer volen remarcar que els familiars tinguin present les restriccions de mobilitat que regeixen actualment per fer front a la Covid-19, sobretot pel que fa al confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana.