L’Ajuntament de Palau-saverdera escurça el termini de pagament a proveïdors

Nou cartipàs a l'Ajuntament de Palau-saverdera

Un ple ordinari de l'Ajuntament de Palau-saverdera / Arxiu

L’Ajuntament de Palau-saverdera paga als 33 dies, aproximadament, de presentar la factura

Ple ordinari de l'Ajuntament de Palau-saverdera
Ple ordinari del mes d’abril de l’Ajuntament de Palau-saverdera

El regidor d’Economia i Hisenda de Palau-saverdera, Guillermo Colomer (Alternativa per Tothom) va fer pública, durant el ple ordinari de l’Ajuntament celebrat dijous, la ràtio del Període Mitjà de Pagament a Proveïdors (PMP) del primer trimestre del 2016, que és d’1,77 dies; la qual cosa significa que l’Ajuntament triga uns 33 dies aproximadament a pagar els proveïdors, un cop la factura ja ha estat presentada.

Colomer, que va fer pública aquesta dada durant una sessió de ple ordinari, es va mostrar satisfet per l’evolució del PMP, que durant l’any passat va ser de 10,65 dies al primer trimestre, 109,56 dies al segon trimestre, 114,91 dies al tercer trimestre i 104,37 dies al quart trimestre. Quan s’aconsegueix un PMP de zero dies, significa que l’Ajuntament paga a 30 dies des de la recepció de la factura.

L’Ajuntament també va acordar, amb l’abstenció dels quatre regidors de CiU, executar diferents accions legals per defensar la titularitat pública de la parcel·la on hi ha l’estació de bombeig del Mas Isach, la parcel·la on hi ha el dolmen del Mas Bofill, les zones verdes, els recs i els carrers de la mateixa urbanització.

Segons va explicar l’alcaldessa, Isabel Maria Cortada (Gent de Palau), tots aquests terrenys, que en el seu dia l’empresa URPASA va cedir al poble, “encara no s’havien inscrit en el Registre de la Propietat a nom de l’Ajuntament i ara, en algun cas, com ho és el de l’estació de bombeig, entre altres, hi ha càrregues hipotecàries com a conseqüència d’accions realitzades per Urpasa, que afecten els interessos de l’Ajuntament”.

En un altre punt de l’ordre del dia es va ratificar el conveni signat entre l’Ajuntament i l’empresa AMSA, que serveix per posar punt i final al litigi que hi ha al voltant del projecte d’urbanització del carrer Mas Ventós  i es va aprovar la memòria valorada del cost de reparació de la platja de la piscina municipal, que puja a 59.235,02 euros (iva inclòs).

Els regidors de CiU van votar en contra de la ratificació del conveni amb AMSA i a favor d’aprovar la memòria valorada del cost de la reparació de la platja de la piscina.