Suquet de peix de Rose

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, presenta les mesures que s’aplicaran per millorar la seguretat de la ciutat

Cercle Euram de l'Empordà
Jordi Masquef amb els representants del Cercle Euram de l'Empordà que van assistir a la darrera reunió de l'entitat

Jordi Masquef va presentar aquestes mesures a la darrera reunió del Cercle Euram de l’Empordà

L’increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana, que se situarà a l’entorn dels 83 agents, o l’adquisició de càmeres lectores de matrícules de cotxe, que s’instal·laran a les entrades de la ciutat i permetrà detectar si hi ha vehicles amb ordres de cerca i captura, són algunes de les mesures que aplicarà l’equip de govern de l’Ajuntament de Figueres per millorar la seguretat, segons va explicar dilluns l’alcalde de la ciutat, Jordi Masquef, en la darrera reunió mensual del Cercle Euram de l’Empordà.

En aquesta trobada amb el lobby empresarial, titulada ‘Seguretat i mobilitat, com afecten a l’activitat econòmica’, Masquef va comentar també que dins del cos de la Guàrdia Urbana es farà una promoció de caporal a sergent, i que les càmeres serviran també per detectar si els vehicles que entren a Figueres tenen la ITV al dia o si disposen d’assegurança. Està previst que l’any 2025 s’instal·lin càmeres a les principals artèries de la ciutat que serviran per controlar l’excés de velocitat.

L’alcalde va detallar diferents actuacions previstes per millorar la mobilitat, com ara el desdoblament del cinturó de ronda (amb noves sortides a la C-31, a la carretera de Roses i a la carretera de Llançà, així com una nova connexió a Pont de Molins), així com la continuïtat de les rondes de Figueres amb dos trams, un des de la carretera de Llançà fins a l’Aigüeta, i l’altra des de l’Aigüeta fins a l’Avinguda Perpinyà i l’Avinguda Salvador Dalí. Del primer ja s’ha encarregat el projecte constructiu i s’espera que estigui fet en aquest mandat. També va explicar que es destinaran 10 milions d’euros a pacificar la Nacional IIa i que les obres inclouran la construcció de diverses rotondes noves, que es desenvoluparà el sector Ronda, que la zona de la Sitja d’en Guillamet anirà a terra, i que es farà una residència per a la gent gran al sector Fages de Climent. Per tirar endavant tots aquests projectes, Jordi Masquef té clar que des de l’Ajuntament de Figueres “hem de tenir interlocució amb tots els governs, hi hagi el partit que hi hagi”, pensant sempre en el benefici de la ciutat.

En la reunió amb el Cercle Euram de l’Empordà, l’alcalde de Figueres va fer referència també a la creació de comissionats: el ferroviari, que ja s’ha posat en marxa i que compta amb la presència de Ricard Font, Pere Macias i Manel Nadal, entre d’altres, i el d’estudis de Formació Professional de Grau Mig i Superior i Estudis Universitaris, que serà presidit per Àngels Chacón i que tindrà com a objectiu ampliar l’oferta formativa a la ciutat.

Preguntat sobre les estacions de trens i d’autobusos, Jordi Masquef va explicar que defensen el trasllat de la primera a la zona oest, i que la segona ha de marxar de la seva ubicació actual, ja que la mobilitat és impracticable.