Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

L’Alt Empordà proclama els nous Hereus i Pubilles de la comarca

Nou Hereu i Pubilla de l'Alt Empordà
Els nous Hereu, Pubilla, Fadrí i Dama amb les autoritats

La proclamació dels nous Hereus i Pubilles es va fer sota la presència de 70 representants del pubillatge de Catalunya

El passat dissabte 28 d’octubre es va celebrar l’acte de proclamació del nou Hereu, aixó com de la nova Pubilla, Fadrí i Dama de l’Alt Empordà als jardins del Consell Municipal de Vilatenim. Els candidats a hereu comarcal van ser els vigents hereus de Vilatenim, Peralada i Figueres, i Llançà, i les candidates a pubilla les representants de Peralada, Llançà i Figueres.

Durant la jornada es van realitzar els exàmens orals i escrits als candidats, que van respondre preguntes de cultura empordanesa i van poder exposar al jurat les seves motivacions per optar al càrrec. Després del dinar de treball, es va fer la rebuda als hereus i pubilles que van venir d’arreu del territori. L’acte va comptar amb la presència de 70 representants del pubillatge de Catalunya i el president del foment de les Tradicions Catalanes, Arnau Akthar, i es va celebrar seguint la tradició de pubillatge, amb l’entrega de bandes i faixa per part dels hereus i pubilles sortints als nous representants de la comarca.

També van assistir-hi el president del Consell Comarcal, Agustí Badosa, l’alcaldessa de Vilate-nim, Mireia Sala i el conseller comarcal de Cultura, Josep Maria Bernils, que durant l’acte va explicar que “la tradició del pubillatge s’ha pogut reprendre dos anys després a l’Alt Empordà gràcies a la implicació dels i les joves i dels municipis participants, als quals estem molt agraïts. Des del Consell Comarcal assumim el ferm compromís de treballar amb els ajuntaments i el Foment de les Tradicions Catalanes per seguir promovent i vetllant per una costum tan arrelada a la nostra terra” .

Els nous representants del pubillatge comarcal són:

  • Hereu de l’Alt Empordà 2023: Roger Soteras
  • Pubilla de l’Alt Empordà 2023: Alira Borràs
  • Fadrí de l’alt Empordà 2023: Blai Brugat
  • Dama de l’Alt Empordà 2023: Jordina Rodríguez