L’atleta de Roses, Juan Diego Martín, disputarà demà a Madrid la cursa solidària Oxfam Intermón Trailwalker

Oxfam Intermón Trailwalker

Raúl Angulo, Juan Diego Martín i Xavi Nadal participaran a l'Oxfam Intermón Trailwalker a Madrid amb l'equip Kriter Software

Juan Diego Martín ho farà en l’equip Kriter Software, campió els tres darrers anys de l’Oxfam Intermón Trailwalker a la demarcació de Girona

Oxfam Intermón Trailwalker
Raúl Angulo, Juan Diego Martín (centre) i Xavi Nadal participaran a l’Oxfam Intermón Trailwalker a Madrid amb l’equip Kriter Software

Un total de 138 equips de quatre persones participaran demà a l’Oxfam Intermón Trailwalker, que se celebrarà a Madrid per primer cop i que consisteix en recórrer 100km en un temps màxim de 32 hores, entre d’ells l’equip Kriter Software, guanyador de la prova els darrers tres anys i que té el record absolut de totes les Trailwalker que se celebren a 12 països. Una marca de 9 hores i 45 minuts aconseguida l’any passat, en la que van participar, també, els bombers de Roses.

I si l’any passat van ser membres del cos de bombers de Roses els que van disputar aquesta cursa solidària, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, enguany serà l’atleta rosinc, Juan Diego Martín, el que assumirà el repte. Però en aquesta ocasió fent-ho a Madrid i sota els colors de l’equip Kriter Software, “sí, es va lesionar un dels corredors de l’equip i, com em coneixen de córrer maratons de muntanya, em van oferir la possibilitat de anar amb ells a Madrid per disputar aquest repte solidari, que és la Trailwalker”, ha explicat Martín.
Juan Diego Martín, nascut a Roses, però que viu a Navata amb la seva dona des de fa sis anys, té experiència en disputar proves de llarga durada. A la passada Marxa 24 hores del Cap de Creus de 87 km celebrada el passat mes d’abril va fer tercer. Una marató que va ser guanyada per un altre rosinc, Xavi Llamas.

L’equip Kriter Software que es presentarà a Madrid està composat, a banda de l’atleta rosinc, per Xavi Nadal, Paris Canals i Raúl Angulo, i com a equip de suport Rafael Rodríguez i Antoni Jurado.

La primera edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker que se celebrarà a la capital de l’estat espanyol, entre demà dissabte, dia 5, i diumenge dia 6, transcorre per la Serra de Guadarrama, que en un recorregut circular farà la sortida del municipi de Lozoya i tindrà l’arribada a Rascafría.

La marxa és un desafiament esportiu que consisteix a recórrer 100 km en un màxim de 32 hores. No és una carrera de relleus, sinó que els quatre membres de l’equip han de començar i acabar junts en un exemple de solidaritat i treball en equip.

Oxfam Intermón Trailwalker

Dona del sud del SáharaTrailwalker és un repte esportiu i solidari en el que cada equip participant es compromet a recaptar abans de l’esdeveniment un mínim d’1 500 euros entre els seus amics i familiars per recolzar a les poblacions més desfavorides i especialment afectades per l’actual crisi econòmica.
La població als països del Sahel (Àfrica occidental, al sud del Sàhara), viu assotada per una greu crisi alimentària, que ha afectat des de finals del 2011 a més de 18 milions de persones, entre elles més d’1 milió de nens i nenes que podrien patir desnutrició greu.
Malgrat les bones previsions en la producció de cereals, la crisi no ha acabat i és vital acompanyar a les comunitats més empobrides en el camí de la recuperació dels seus mitjans de vida.
En cas contrari les dones, que han de mantenir la família quan el marit es marxa lluny per buscar treball, no tindran més opció que carregar els seus fills a coll i caminar quilòmetres i quilòmetres, desnodrides i esgotades, fins a aconseguir un centre d’ajuda o un camp de refugiats que els permeti sobreviure.

Per això, l’animem a caminar perquè elles no hagin de fer-ho! En un camp de refugiats necessitem 2,5 milions d’euros per transportar en camions durant cinc mesos l’aigua que salvi la vida de 80.000 persones. Però…Preparar fonts d’aigua a la mateixa zona costaria uns 721.000 euros, menys del que s’ha recaptat en qualsevols de les darreres edicion de la Trailwalker.

I aquesta és la finalitat de la Intermón Oxfam Trailwalker, construir pous d’aigua per a que les dones subsaharianes no hagin de recórrer quilòmetres i quilòmetres a la seva recerca.