Mes de paraules

L’Aula Gastronòmica de Roses s’estrena com aula de formació amb un curs de cuina

Aula Gastronòmica de Roses
Moment de la inauguració del curs de cuina a l'Aula Gastronòmica de Roses

9 joves d’entre 16 i 29 anys participen en aquest curs de cuina que es desenvoluparà fins al 29 de novembre amb 155 hores de formació

Ahir dilluns, 4 de novembre, l’Aula Gastronòmica de Roses va acollir als seus primers estudiants, joves d’entre 16 i 29 anys que en l’actualitat no es troben ni estudiant ni treballant i que estan inscrits al Sistema de Garantia Juvenil, que hi participen en un curs de cuina organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç de Girona, l’Escola de Noves Oportunitats AFPAE i l’Ajuntament de Roses.

D’aquesta manera, l’Aula Gastronòmica es va estrenar com aula de formació, “ens permet dur fins a Roses una oferta formativa d’un sector que és de gran importància per al municipi, el de la restauració, i que fins ara no comptava amb un espai òptim. D’aquesta manera, volem contribuir a què els joves puguin formar-se i incorporar-se com a cuiners o personal de sala en els restaurants de la Vila, amb la millor preparació, va destacar el regidor de Promoció Econòmica, Félix Llorens.
I és que la formació va ser un dels objectius de la creació de l’Aula Gastronòmica, però no l’únic, ja que “podem acollir d’altres activitats com la realització de tallers per a la ciutadania, xerrades i presentacions, o sessions d’experimentació i creació per als professionals del sector”,
va detallar Llorens, que va ser l’encarregat de donar la benvinguda als participants del curs, juntament amb l’equip docent i representants de la Cambra de Comerç de Girona.

155 hores de formació dinàmica i motivadora

Els 9 joves participants del curs, que s’impartirà fins al 29 de novembre, rebran classes troncals i sessions específiques de cuina i sala a càrrec de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, a més de rebre assessorament laboral personalitzat.

En total, faran 155 hores de formació dinàmica i motivadora, amb una primera part de formació troncal sobre ocupabilitat i habilitats socials, i una segona de caràcter més específic, on s’impartiran classes de cuina i sala. A més, els participants també comptaran amb un seguiment individualitzat sobre la seva experiència actual, currículum i objectius laborals.

Una via més per entrar en el mercat laboral o per continuar l’etapa formativa

Aquesta formació que reben els 9 joves té dues possibles sortides. La primera, poder entrar en el mercat laboral, on enriquiran, perfeccionaran i personalitzaran l’aprés durant el curs “o bé podran continuar la seva etapa formativa dins el món de la gastronomia, dins del món de la cuina”, ha indicat el regidor de Promoció Econòmica.

Aula Gastronòmica de Roses

La creació de l’Aula Gastronòmica de Roses va ser un dels projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de 2018, esdevenint una realitat a l’octubre del 2020 en un local cedit per la Confraria de Pescador de Roses al moll pesquer.

Comprèn una superfície total construïda de 134,22 m2, dels quals 102,69 m2 pertanyen a la planta baixa i 31,53 m2 a l’altell, dels quals útils hi són  99,29 m2 (79,79 m2 planta baixa 19,50 m2 l’altell).

Està dotada de cuina equipada i zona de tast, una pantalla de projecció amb càmera zenital per a la gravació de l’àrea de treball, i de graderia per a l’alumnat i públic, que permet la màxima visibilitat de les elaboracions culinàries.

Al mes d’abril d’aquest any 2021, l’Aula Gastronòmica va rebre un distintiu de l’Estrategia Marítima de Catalunya.