Les visites al patrimoni de Roses enfilen la recta final de la seva programació especial d’estiu

Visites al patrimoni de Roses

‘Venus, històries reals i imaginades’, ‘Taller d’arqueologia per a joves’, ‘Un Cuiner amb estrella’ i ‘Les aventures de Gromec’ a la Ciutadella, i ‘Nit d’Estels amb observació astronòmica’ al Castell de la Trinitat, són les visites que conformen la programació especial d’estiu al patrimoni de Roses

A ‘Venus, històries reals i imaginades’, els participants trobaran a Venus preocupada perquè no troba el seu temple a la badia, a Afrodita que busca la seva filla Rhode, a una monja del monestir de Santa Margarita que s’emancipa del monestir i a una astrònoma del segle XVII que viu a la Ciutadella entre els soldats i les guerres. Aquesta activitat es realitza els dimarts (a les 20h en castellà i a les 22h en francès) i dimecres (a les 22h en català).

També a la Ciutadella, els dilluns a les 19h, té lloc el ‘Taller d’arqueologia per a joves’ d’entre 8 i 12 anys, que permet experimentar què suposa fer excavacions en un jaciment utilitzant els mètodes dels arqueòlegs. Els dimecres, a les 19h, ‘Un Cuiner amb estrella’ permet a les famílies fer un recorregut pel jaciment, trobant i aprenent quins productes i aliments han aportat les diferents cultures de cada època. El recorregut es completa dissenyant un gran plat creatiu i col·lectiu seguint les passes de Ferran Adrià, que plantejava la disposició de la composició del plat en plastilina. Les famílies poden acabar l’activitat degustant un gran pícnic a la mateixa Ciutadella.

‘Les aventures de Gromec’ és la millor opció per als més petits (adreçat a nens i nenes entre 3 i 7 anys), i permet gaudir, els divendres a les 19 h, d’un recorregut per la Ciutadella amb el gat Gromec. Com té tantes vides, en Gromec pot parlar de tots els habitants del recinte, des dels grecs fins a l’època moderna, amb l’ajuda d’unes quantes marionetes.

Per últim, el Castell de la Trinitat celebrarà el proper divendres, 23 d’agost, la darrera sessió de Nit d’Estels amb observació astronòmica, a les 21h.

Per a totes aquestes activitats cal reserva prèvia trucant al 972 15 14 66 o a través del correu patrimoni@roses.cat