Mes de paraules

L’Escola Jaume Vicens Vives de Roses celebra una Festa Major per tancar el curs 2022-23

Va ser la segona edició d’una Festa Major de l’escola de Primària que va néixer al juny de l’any passat

Què millor que tancar nou mesos i mig de curs escolar que amb una Festa Major.
I això és el que va fer aquest passat divendres l’Escola Jaume Vicens Vives per segon any consecutiu, que tot i néixer l’any passat ja es va idear arran d’haver estat guardonat el centre educatiu amb el Premi Baldiri Reixach 2018.

Una Festa Major que van donar per inaugurada els alumnes trabucaires de P3 i P4 per seguidament els estudiant de l’Aula d’Acollida fer el pregó, que mai ha de faltar, o sí, en una Festa Major. Com tampoc van faltar els gegants i capgrossos, que d’això es van encarregar els alumnes de 6è de Primària, que van estar acompanyats, com no podia ser d’una manera pels integrants de la Colla Gegantera de Roses amb en Quimet i la Demetria al capdavant, que van fer un ball sota les notes musicals de Manel Pereira.

Tot seguit, els alumnes de Cicle Inicial de P5, i del primer i segon curs van de fer de falcons, que va donar pas als balls tradicionals de Catalunya, com ara un ball de bastons i una sardana curta, dirigida pel president de l’Associació Sardanista La Rotllana de Roses, Quim Gratacós, que va anar a càrrec dels alumnes de quart i cinquè.
Una sardana per les quals en Quim Gratacós va ensenyar durant 4 setmanes als joves alumnes de l’Escola Jaume Vicens Vives perquè durant la Festa Major tot sortís a la perfecció, com així va ser.

Després del ball es dur a terme l’elecció de l’Hereu i la Pubilla, que representaran a l’Escola Jaume Vicens Vives durant tot el curs escolar 2023-24.

Escola Jaume Vicens Vives
El professor Jaume Mínguez, “El Maestro”, va ser distingit amb el Vivesià d’Honor

I a l’igual que l’Ajuntament de Roses distingeix a una persona o entitat per la seva destacada trajectòria personal, social o professional amb la Dracma de Plata durant la Festa Major, aquest passat divendres, el centre educatiu va fer el mateix lliurant el segon Vivesià d’Honor al que va ser professor de l’escola, Jaume Mínguez, conegut a Roses com “El Maestro”.

I després dels parlaments institucionals que van a càrrec del regidor d’Ensenyament en funcions, Marc Danès, i l’alcalde de Roses en funcions, Joan Plana, la Festa Major de l’Escola Jaume Vicens Vives de Roses per tancar el curs 2022-23 va finalitzar amb una bona traca de petards.