Suquet de peix de Rose

L’esport en família és diu a Roses Cursa de la Dona

VII Cursa de la Dona de Roses
Sortida de la VII Cursa de la Dona de Roses

Mig miler de rosinques acompanyades de la família baten per segon any consecutiu la xifra de participació de la Cursa de la Dona

VII Cursa de la Dona de Roses
Sortida de la VII Cursa de la Dona de Roses

L’any passat, la Cursa de la Dona va batre el record de participació respecte a l’edició del 2013, quan un total de 372 atletes van participar a la prova. Però, enguany aquest xifra s’ha vist superada, considerablement superada, ja que a la VII Cursa de la Dona, que s’ha celebrat aquest matí, i com sempre, a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer, han participat un total de 539 persones, 425 dones i 114 homes grans, alts, baixos, prims i grassos.

Totes els/les participants tindran la seva samarreta
Tant alta ha estat la participació que ha desbordat la previsió de l’organització en quant a les samarretes, ja que havia portat un total de 450, per la qual cosa molts i moltes de les atletes no l’han pogut lluir durant la cursa. Tot i això, el Club Atletisme Roses té previst que tothom que ha participat a la Cursa tingui la seva samarreta, “per aquest motiu es van recollir els dorsals de les persones que han participat i s’han quedat sense”, ha afirmat el president del Club, Pere Sastre, el qual demana “disculpes a totes les persones que no han pogut córrer amb la samarreta”.

Famílies senceres que han volgut aprofitar aquest diumenge ideal per practicar l’atletisme en una prova de 5 quilòmetres de llargada, i en la que cal destacar que els exercicis d’escalfament, abans de la prova, i d’estiraments, al finalitzar,  va anar a càrrec de l’Eva Bueno, rosinca també solidària per la causa de la Fundació Roses contra el Càncer.
El Club Atletisme Roses va crear la Cursa de la Dona amb “l’objectiu que la societat rosinca faci esport, amb l’idea de promoure un estil de vida actiu, per així millorar la qualitat de vida de les persones”, ha explicat Sastre, per remarcar que “i si es fa en companyia de la família encara millor”.
Doncs bé, aconseguir la participació de mig miler de persones, de mig miler de rosinques i rosincs, és pot dir que l’objectiu del Club Atletisme de promoure l’esport entre els vilatans de Roses s’ha assolit. I més, si es té en compte que aquesta edició, la setena, de la Cursa de la Dona, costava un euro més que l’any passat, a causa que la llei obliga a fer una assegurança per a cadascú dels participants per si es fa mal durant l’esdeveniment.
Tot i això i en definitiva, més de mig miler de persones solidàries són les que han estat solidàries amb la causa de la Fundació Roses contra el Càncer. Sempre sap millor fer esport sabent que ajudes a algú.

Esportivament parlant dir que la primera dona en creuar la línia d’arribada ha estat Montse Rivera amb un temps de 20 minuts i 55 segons, tot i que els premis s’han repartit per categoria i no pas per la classificació general.

Categoria A Posterior al 2003:

 1. Eva Turró
 2. Emma Feliu
 3. Martina Moyano

Categoria B Anys 1997-2003:

 1. Sonia Alcocera
 2. Marta Almendros
 3. Natalie Vila

Categoria C Anys 1994-1998:

 1. Laura López
 2. Ester Navas
 3. Mariona Roca

Categoria D Anys 1974-1993:

 1. Montse Rivera
 2. Fatemeh Khalajhederyati
 3. Bea Domínguez

Categoria E Anys 1964-1973:

 1. Carolina Jímenez
 2. Celina Arias
 3. Dolors Barceló

Categoria F Anys 1954-1963:

 1. Rosa Santeramo
 2. Anna Vicens
 3. Teresa Garrucho

Categoria G Abans de 1953:

 1. Joelle Roces
 2. Joelle Ruiz
 3. Pilar Figueras

Cal destacar que tots els nens i nenes menors d’onze anys que han participat han estat obsequiats amb una medalla de record.
La VII Cursa de la Dona ha finalitzat sortejant obsequis i regals entre totes les persones que hi han participat.

Galeria de Fotos

La galeria de fotos, està elaborada cronològicament, és a dir, primer hi ha les imatges del escalfament previ, la sortida, recorregut, arribada, entrega de trofeus i, finalment, la foto de tots els nens i nenes menors d’11 anys que han participat a la Cursa. (De totes les que hem fet només una no s’ha pogut publicar per deficient qualitat. Demanen disculpes).

[fsg_gallery id=”157″]