Los Lereles deixen la vida nòmada de les zíngares i s’instal·len a Còrdova

Carnaval de Roses 2016
En David Tejero, Manel Senès i en Llorenç Ros amb la que serà una casa típica cordovesa

La colla Los Lereles s’ha empadronat a Córdoba i al Carnaval de Roses desfilaran només cordoveses

Carnaval de Roses 2016
En David Tejero, Manel Senès i en Llorenç Ros amb la que serà una casa típica cordovesa

No ho sembla, però la colla Los Lereles porta un parell d’anys amb un ‘ajetreo’ que ‘pa què’. Al 2014, recordem, es van fer un fart de caminar per gran part de l’Àfrica Central vestits com girafes.
Esgotats, i fins al monyo, van acabar.
Però no van escarmentar, ja que l’any passat van continuar amb la seva vida nòmada durant el Carnaval de Roses representant a unes zíngares, les qual amb els seu carruatge van recórrer mitja Europa fins arribar a Roses a punt per la festa de disfresses. Rebentats, d’anar cap aquí, cap allà, i una mica més avall del monyo també van acabar.

Així que ara sí. Punt i final de portar una vida sense parar. Tant és així, que han decidit fer-se una casa a Còrdova, “amb el seu pati i tot”, i allà s’han empadronat. El que volen és portar una vida tranquil·la… I si arriben a temps desfilaran pel Carnaval de Roses, elles, les cordoveses. Sí, només elles. Ells, amb haver fet la casa ja en tenen prou.

A veurem, potser la història no és ben bé així, però tu, ja que està escrit, així es queda.

Per tant, recapitulem… Els membres de la colla Los Lereles enguany pel Carnaval de Roses es disfressaran de “cordoveses, perquè ho vam decidir per majoria”, va afirmar Llorenç Ros, un dels cap de colla de Los Lereles, “és una disfressa que ja feia anys que el volíem fer, i enguany hem decidit anar vestits de cordoveses” va explicar Manel Senès, un altre cap de colla.

I llavors la carrossa l’estan decorant com hem dit al principi (no aneu a dalt que ho repetim) “una casa típica cordovesa amb el seu pati”…

I en aquesta casa viuran al voltant d’unes quaranta cordoveses, les mateixes, si fa o no fa, que zíngares l’any passat, “a nosaltres aquesta quantitat de gent ja ens va bé, més de cinquanta persones no en voldríem tenir, perquè ara els que som són pràcticament tots família i no tenim cap tipus de problema”, va afirmar Senes.

Unes quaranta cordoveses que paguen “120 euros de quota, la mateixa quantitat de sempre”. Els guanys que van fer a la barraca de la Festa Major l’han destinat “sobretot en material per decorar la carrossa i en comprar neveres”.

Les carrosses voltant pel poble pot ser pitjor que estar al port

Segons han dit els membres de la colla Los Lereles, “no ens agrada que les carrosses no puguin anar divendres al port després de la desfilada, entenem el problema, però és culpa de la gent que ve de fora i no de la que es disfressa amb una colla” va destacar David Tejero, un altre cap de la colla, per afegir en Llorenç que “nosaltres estem treballant en una carrossa per gaudir-la, i si finalment no es va es tallen el gaudi de la nostra carrossa”.

La solució, consideren “és posar més seguretat i que només entri la gent que va amb la carrossa, perquè el problema pot ser major, amb les carrosses voltant pel poble”, van dir. Cal recordar que aquest dijous, 21 de gener, els cap de colla tindran una reunió amb els responsables de l’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Roses per tractar el tema.

Tots adults

Los Lereles són tots adults, ja que “no portem cap menor, si ve un ha de venir amb ell el pare o la mare per a que es cuidi d’ell”, va dir Ros.

Preu de lloguer correcte

“On deixes això – assenyalant un remolc de 9 metres- durant tot un any per 1.000 euros”? va respondre amb una pregunta Manel Senès sobre el tema si trobava car el lloguer de la nau on estan les carrosses.

Una senzilla pregunta que va deixar clar el parer de Los Lereles al respecte. És el que tenen aquestes cordoveses de Roses… Que amb poques paraules, basta.