Mag Lari, T de Teatre, Adrià Puntí i la incorporació del gènere de la sarsuela, a la nova programació del TMR

El regidor de Cultura, Marc Danés, l'alcalde Carles Pàramo i el director del TMR, Enric Matarrodona

Les representacions d’Aventura! de T de Teatre i de l’espectacle Somriures i Màgia del Mag Lari, centren el nou programa hivern-primavera 2013, que continua incorporant nous formats pensant en tots els públics (aquesta temporada el gènere de la sarsuela). Amb més de 20 espectacles, la nova programació presenta un clar predomini de les propostes dirigides al públic familiar, alhora que es mantenen els ja consolidats concerts de Viumúsika, la música clàssica i el teatre infantil d’Optimist

El regidor de Cultura, Marc Danés, l'alcalde Carles Pàramo i el director del TMR, Enric Matarrodona
El regidor de Cultura, Marc Danés, l’alcalde Carles Pàramo i el director del TMR, Enric Matarrodona

El TMR encara una nova temporada avalat per l’èxit de taquilla assolit durant les passades programacions i la clara tendència a la fidelització experimentada per part del públic rosinc i de l’entorn del municipi. Des de l’Àrea de Cultura del consistori, atesa la funcionalitat i versatilitat de l’equipament del teatre, s’està apostant també per una gradual incorporació de nous formats i gèneres amb els quals poder diversificar l’oferta cultural al municipi i arribar a un major nombre de públics.

És el cas de la realització del I Festival de Flamenc de Roses del passat mes de setembre, que assolí un gran èxit de taquilla, mentre que per a la temporada que ara s’inicia la novetat recau sobre el gènere de la sarsuela, amb la representació de l’espectacle Àries, Duets i Cors de Sarsuela a càrrec dels Amics de l’Òpera de Girona (diumenge 20 de gener, 18 h). D’altra banda, l’Àrea de Cultura treballa ja en donar continuïtat a la programació de flamenc amb un espectacle que tindrà lloc el proper estiu, així com en la possibilitat de portar fins a Roses altres gèneres, com el de l’òpera.

Pel que fa a programació de teatre, les propostes de la temporada són Una Comèdia Dalírant (23 de febrer), l’exitosa Aventura! de T de Teatre (24 de març), l’obra de teatre musical Muret 1213-Càtars (31 de març), l’espectacle de màgia Somriures i Màgia de Mag Lari (14 d’abril), la proposta del Grup de Teatre de Roses Coses que dèiem avui (dies 26,27 i 28 d’abril), CLINC! de la Cia Pep Bou (4 de maig) i Tu digues que l’estimes (19 de maig).

aven_tura
Aventura

L’Àrea de Cultura continua donant suport a la programació de Viumúsika i inclou a la nova temporada un total de 4 concerts: Aurània (que oferirà el seu concert de comiat per dissolució de la formació el proper 1 de febrer), Adrià Puntí (1 de març), Ivan Kovacevic-5Spots (5 d’abril) i Daniel Higiènico (3 de maig).

Les propostes infantils d’Optimist oferiran els espectacles “Fantàstik”, “Karoli, l’home roda”, “Pau. La vida de Pau Casals”, i “Pinotxo”, en el seu format d’un espectacle mensual (el primer diumenge de cada mes).

Una altra novetat és la programació de música clàssica al TMR, que tot i ser una proposta que es venia donant ja durant els darrers anys sota el marc del festival Moments Musicals, passa a ser assumida directament pel propi Ajuntament.

Per últim, el 8 de març, Judit Nedderman oferirà Cançons de la veritat oculta, recital on l’artista canta Pere Calders, mentre que el 12 de maig tindrà lloc el Concert Solingen-Roses, a càrrec de la Coral Aufderhöle i la Coral Germanor Empordanesa, amb el qual s’inicia l’intercanvi cultural previst amb aquesta ciutat alemanya.

mag_lari
Mag Lari

La VIII Cantada d’Havaneres Vila de Roses i la desena de representacions que oferiran a final de temporada les escoles de dansa del municipi, completaran la programació d’hivern-primavera, la qual comptarà amb un pressupost total aproximat de 60.000 €.

D’acord amb la línia encetada la passada temporada, molts dels muntatges teatrals passen a oferir-se les tardes de diumenge en comptes de dissabtes a la nit, per tal d’afavorir l’assistència d’espectadors i d’acord amb la bona resposta de públic.

Continuant amb la seva política de preus, tots els espectacles organitzats directament per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses es mantenen gratuïts per als menors de 16 anys, mentre que els menors de 25 anys (posseïdors o no del carnet jove), aturats, jubilats i usuaris acreditats de la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses, compten amb descomptes.

Per tal d’incentivar l’assistència dels joves al teatre, el consistori obsequiarà cada mes amb una entrada gratuïta a una representació als alumnes d’una classe d’algun dels centres d’ensenyament secundari de la població.