Mama, d’Eduardo Vieitez, millor pel·lícula del 31è Festival de Cinema de Girona

31è Festival de Cinema de Girona
Alguns dels guanyadors i organitzadors del 31è Festival de Cinema de Girona

El premi a la millor interpretació del 31è Festival de Cinema de Girona va a parar a mans, ex aequo, de  Macarena Gómez per Trivial, i Assumpta Serna per Donde no puedes llegar  

El Festival de Cinema de Girona va fer entrega dels premis després d’un gran èxit d’assistència i de presència de talent emergent.
El jurat va seleccionar Mama, d’Eduardo Vieitez (Espanya) com a millor pel·lícula del Festival; Andrea Motis, La trompeta silenciosa de Ramon Tort (Barcelona), com a millor documental.
Pel que fa al guardó a la millor interpretació, va ser, ex aequo, per  Macarena Gómez per Trivial, de Fran Mechón i Sandra Reina (Barcelona) i Assumpta Serna per Donde no puedes llegar  de Marc Nadal (Barcelona).

 El Girona Talent documental va ser per a Chef’s Diaries: Scotland, de Laura Otálora, sobre el Celler dels Germans Roca (Girona-Bogotà).
 El Girona Talent Ficció per a Moros en la Costa, de Damià Serra (Girona).
Uno, de Javier Marco (Espanya), es va endur el premi a la millor fotografia.
El premi Xavier Cugat-BSO va ser per a Andrea Motis i Joan Chamorro i el Xavier Cugat Music Film per a Mongol d’Hao Zheng (Estats Units).

La millor web sèria per A Todo Riesgo de Bruno Martín (Madrid).
La millor Experimental Art per a Being and Becoming de Maite Abella (Països Baixos) L’Experimental Art-accesit a millor efectes especials per a Facelift de Jan Riesenbeck, Dennis Stein-Schomburg (Alemanya).
L’Experimental Art-accesit a la millor fotografia per a Land Shape, de Thadeusz Tischbein (Alemanya).
L’Experimental Art-accesit a la millor idea amb missatge i activisme social per a Anything for the ones we love, de Louise Marie Beauchamp (Canadà).
L’Experimental Art-accesit a la millor realització per a Counting de Rahil Bustani (Iran).
La millor pel·lícula Handicapped per a Percujam d’Alexandre Messina (França) i l’accèsit a la pel·lícula Handicapped per a Tàndem, d’Alba Salmerón (Olot i Banyoles).

Pel que fa al Premi Festival dels Infants van obtenir premi Serà Nuestro Secreto, de Sergi González, i Teofrastus, de Sergi Kibus i Pärtel Tall. També s’ha lliurat un premi a l’escola Santa Teresa de Jesús de Vilanova i la Geltrú.

El 31è Festival de Cinema de Girona ha convertit durant 5 dies la ciutat en epicentre artístic i de talent, amb un total de 241 pel·lícules d’una cinquantena de països i una suma de més 400 projeccions, algunes d’elles amb diferents passis.

El Festival, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat, entre altres, és un esdeveniment de renom internacional.