Manifestació diària dels comerciants de Santa Margarida de Roses contra el top manta

Associació de Comerciants de Santa Margarida

Els comerciants de Santa Margarida van portar a terme ahir la primera de les manifestacions que faran cada dia en contra del top manta

Manifestacions que es portaran a terme cada dia a les 7 de la tarda tant al passeig marítim com davant de l’Ajuntament de Roses

L’Associació de Comerciants de Santa Margarida va iniciar ahir les manifestacions “que portarem cada dia al passeig marítim -a l’alçada de l’Hotel Montecarlo- de 7 de la tarda a les 10 de la nit, perquè els comerciants volem que, d’una vegada per totes, s’acabi el top manta”, va afirmar el president de l’Associació, Ricardo Moraes.

Moraes va assegurar que “ens diuen que si es canvia el codi penal es podrà acabat amb el top manta, però portem deu anys amb la mateixa història, i m’agradaria que quan jo em jubili, que serà d’aquí a 5 anys, el passeig marítim estigués net de manters, i per això farem una manifestació diària, tant aquí com davant de  l’Ajuntament de Roses”.

Els president dels comerciants de Santa Margarida va assegurar que ha mantingut reunions amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana, “que han acabat en no res, vam demanar un pla de mobilitat per a Santa Margarida per tal que tots el vianants del passeig entrin a dins la urbanització, perquè hi ha que donar-li vida a l’interior, no només al passeig”.
Un pla de mobilitat que consistiria en tancar al trànsit rodat alguns vials de la marina residencial a partir de les 17 hores per afavorir el passeig dels vianants.
En aquest sentit, Joan Plana, ha manifestat que “som conscients que Santa Margarida té un problema de mobilitat ja que hi ha a l’estiu hi ha més gent que no pas capacitat de pàrquing automobilístic, i volem aplicar mesures per millorar la mobilitat de la zona, però el que no podem fer és portar a terme una actuació d’aquesta envergadura en plena temporada d’estiu, ja que la reunió amb els comerciants es va fer a principis d’aquest mes de juliol”.  Plana va remarcar que “aquest pla de mobilitat no té res a veure amb el top manta, són dos problemes independents totalment”.

L’Associació de Comerciants de Santa Margarida es desmarca de la presència de Vox

Entre la vintena de manifestants també va fer acte de presència el president de Vox a Girona, Alberto Tarrades, els qual va afirmar que “hem volgut ser aquí per recolzar la causa, recolzar els veïns, al petit comerç i a tot els que pateixen els estralls de la immigració descontrolada, dels okupes, i els problemes de convivència que genera aquesta gent”.

Ricardo Moraes es va desmarcar de la presència de Vox assenyalant que “per la meva part no estava convidat, no estic d’acord en què els polítics vinguin aquí a posar-se les medalles, a part que no estic d’acord amb el que pensa aquesta gent”.  

8 anys de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida

L’Associació de Comerciants de Santa Margarida es va crear l’any 2012 “arran que l’Ajuntament de Roses va crear el mercat d’artesania instal·lant casetes al passeig com a estratègia d’impedir que s’instal·lessin els top manta, que no ho va aconseguir i va molt de mal als comerciants”.

I des de llavors els membres de l’associació ha anat augmentant fins a l’actualitat que compta amb 92 socis, dels quals només una vintena va fer acte de presència a la manifestació, tot i que el president del comerciants de Santa Margarida va assenyalar a ViladeRoses a darrera hora que “durant les 3 hores de manifestació han passat mes de 200 persones, veïns,comerciants i turistes donant-nos les gràcies per iniciar aquesta lluita en contra del que és una ocuapaió il·legal del passeig marítim”.