Maverick fa segon a Jerez tot i tenir problemes amb el pneumàtic davanter

Maverick Viñales

Maverick Viñales ha fet segon al primer Gran Premi de la temporada de Moto GP celebrat al circuit de Jerez

Maverick Viñales ha sortit a la carrera amb un compost tou a els dues rodes mentre els seus principals rivals ho feien amb pneumàtic dur al davant i tou al darrera

El Mundial de MotoGP s’ha iniciat avui amb un minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la pandèmia de la COVID-19, que ha obligat a retardar quatre mesos l’inici de la temporada.
I en la primera de MotoGP el rosinc ha pujat al segó esglaó del podi darrera Fabio Quartararo, mentre el defensor del títol, Marc Marquez, ha hagut d’abandonar després d’una caiguda que l’ha portat a l’hospital.
Viñales, que sortia en la segona posició de la graella, s’ha posat líder de la carrera en quant el semàfor s’ha posat verd, però no ha pogut evitar ser avançat per Márquez, que poc després s’ha sortit de la pista.

I un altre cop al capdavant de la cursa s’ha trobat el pilot de Roses, que per culpa d’una mala elecció dels pneumàtics (ha escollit un compost tou al danvant quan els seus màxims rivals han preferit un de dur) no ha pogut mantenir la primera posició ser avançar primer per Quartararo i Jack Miller, mentre Márquez protagonitzava una espectacular remuntada.

Quan el pilot de Cervera s’ha apropat de Viñales, aquest ha avançat a Miller col·locant-se en segona posició, que ha sabut mantenir fins al final de cursa per emportar-se 20 punts, que seran molt importants en aquest mundial que serà més curt de l’habitual, on sumar punts i no fer cap 0 serà vital per optar al títol, que és el que l’ha succeït a Márquez, que ha acabat a l’hospital en caure quan anava darrere del pilot rosinc.

“Em sento molt satisfet per aquest segon lloc perquè Jerez no és circuit que se’m doni massa bé, però cada any anem millorant, i estic molt content perquè he estat a punt de caure per culpa del pneumàtic de davant, i llavors he preferit controlar la situació i guardar pneumàtic per al final”, ha manifesta Maverick Viñales als mitjans desplaçat a Jerez.

Aquest mundial de Moto GP consta 13 carreres en 18 caps de setmana, i el proper es disputa un altre Jerez aquest proper cap de setmana.
I Viñales té serioses possibilitats d’alçar-se amb la victòria.