Roses Cultura

Maverick i Espargaró fan passar a la història a la marca Aprilia de MotoGP

El pilot de Roses i el de Granollers conquereixen el primer doblet de la marca italiana de la seva història demostrant que l’amistat no està renyida amb la rivalitat

El gran premi de Moto GP va veure ahir dos sortides. A la primera, només apagar-se el semàfor vermell, una caiguda de diversos pilots a la primera curva, i tot just després la del líder del campionat, Pecco Bagnaina, al tercer revolt, quan comandava la cursa passant-li la KTM de Brad Binder per sobre les seves cames, va provocar que el director de la cursa ha treies la bandera vermella per aturar el gran premi.

A la segona sortida, sense el lesionat Bagnaina, Maverick Viñales i Aleix Espargaró arranquen molt bé comandant la cursa juntament amb el madrileny de Ducati, Jorge Martín, que es posa primer. El pilot de Roses dona bona compte de Martín abans d’acabar la primera volta i es marxa en solitari. Aleix Espargaró, mentrestant havia de lluitar per desfer-se d’una altra Aprilia, la de Miguel Oliveira. Tots tres, en alguns moments de la cursa, van fer que la marca de Noale completés el podi de Moto GP, una fita històrica, sens dubte, per a la marca italiana.
I un cop Esparagaró va deixar enrere al portuguès se’n va anar a la caça i captura de Viñales, ja a més d’un segon de distància.
Estava clar que la victòria se l’emportaria un pilot d’Aprilia, i tot la distància que havia agafat Viñales quedava esperar si els pneumàtics aguantarien el desgast per l’agressivitat que va mostrar el rosinc en les primeres voltes. Finalment, la degradació de les gomes de la moto del pilot de Roses va fer que alentís el ritme fins al punt que el pilot de Granollers l’acabés avançant a quatre voltes del final per guanyar la cursa, amb Maverick pegat a la seva estela, completant el podi el ducatista Jorge Martín a més de dos segons.

L’amistat no està renyida amb la rivalitat

Amb la victòria i el segon lloc, Espargaró i Viñales van fer passar a la història a la marca d’Aprilia en aconseguir el primer doblet en MotoGP de la seva història.
Un doblet que va fer molt feliços a tots dos pilots, amics des que van coincidir en l’equip de Suzuki l’any 2015. La relació fraternal entre el pilot de Roses i el de Granollers es tan bona que quan Maverick va marxar de Yamaha, Aleix va fer tot el possible per a que formés part del projecte d’Aprilia, sabedor que Viñales li donaria a la marca el plus que necessitava per ser un equip guanyador. I no es va equivocar.

Tothom sap que el primer rival que té un pilot de MotoGP és el seu company d’equip, però això no va amb aquest dos pilots. La seva amistat és gran, de fet l’Aleix s’ha desplaçat a Roses convidat per Maverick per participar a la Bike Marató del Cap de Creus, i no per això deixen de ser rivals a la pista, i un cop a l’asfalt que guanyi qui ho tingui tot més a favor en quant a mecànica i pneumàtics. Ahir va l’Aleix, però demà serà en Maverick. I punt.

De moment, tots dos amics han fet passar a la història de MotoGP a Aprilia.