Cinema a la Fresca

Menys servei de bar hi haurà a les Barraques de la Festa Major de Roses d’enguany

Barraques de la Festa Major de Roses
Moment de la reunió de Barraques de la Festa Major de Roses, celebrada aquest passat dijous

Tan sols vuit colles de Carnaval han sol·licitat disposar d’una barraca per la Festa Major de Roses, que disposaran de més taules  i cadires de les habituals per poder donar servei als visitants de les Barraques

Fer Barraques durant 6 dies al llarg de més 16 hores del dia (entre temps d’obertura i el que s’ha dedicar a netejar, anar a comprar per proveir de provisions, i solucionar els imprevistos que sempre hi ha) requereix molt d’esforç i molt de personal.
Així que 5 colles que van disposar d’una Barraca l’any passat han desistit de sol·licitar una enguany, i la que fa vuitena és per la colla Passats de Rosca, que ja ha assolit el dret a disposar d’una en haver participat en dos carnavals.

Donada aquesta disminució de quatre Barraques respecta a anys anteriors, aquest passat dijous, en la reunió que van mantenir de cares a l’organització de les Barraques de la Festa Major de Roses 2024 a l’espai de l’antic càmping Bahia, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses, representada per la regidora Sílvia Ripoll, la tècnica de l’Àrea, Anna Domínguez, i l’assessor cultural, Juan Manuel Fernández, més els representants de les 8 colles que han sol·licitat barraca, és a dir, Los Lereles, A Corre Cuita, Los Nenucos, Colla del Tech, Ens Falta Temps, Pim Pam Pum, Bai de Feis, l’esmentada Passats de Rosca, van decidir que cadascuna disposaria d’un total 18 taules, 4 més que l’any passat, i 72 cadires, més 20 de reserva, per tal de poder donar servei als visitants de les Barraques durant la festa.

Un punt important que es va tractar a la reunió va ser establir els preus del beure i el menjar i, sortosament pels visitants, es va decidir mantenir els mateixos preus que l’any passat, i que són els es poden veure a continuació:

PREUS BARRAQUES 2024

Begudes Preu Menjar Preu Altres Preu
Aigua 1’5 € Pinxo (2 unitats) 4 € Patates 3 €
Refresc 2’5 € Botifarra 4’5 € Patates braves 4 €

Cervesa sense alcohol

2’5 € Llom 4’5 € Cafè i tallat 1’5 €
Cervesa de 33cl 2’5 € Hamburguesa 4’5 € Cigaló 2 €
Cervesa de 50 cl 3 € Bacon 4’5 € Got 1€
Beguda energètica 3 € Bikini 3’5 €    
Combinat/Mojito 6 € Frankfurt 3’5 €    
Combinat Beguda energètica 7 € Suplement formatge 0,50 €    
Xupito Preu lliure Suplement ceba 0,50 €    

La mala sort de la colla del Tech continua, però finalment i per primera vegada a la història no tindrà una barraca el més allunyada de l’escenari

L’altre punt, súper important per les colles alhora d’obtenir més guanys, i que es va tractar i, en aquest cas, dur a terme a la reunió de dijous, va ser el sorteig d’ubicació de cada colla en una barraca. De tots es conegut que les Barraques més a prop de l’escenari dupliquen i, fins i tot, tripliquen els beneficis d’aquelles que estan més allunyades. El motiu és que les que hi són més a prop dels artistes serveixen més beguda que no pas menjar, i de tots, també, és conegut que el marge de benefici de la beguda és major que la del menjar, marge que s’ha d’afegir que la feina que comporta servir una cervesa o un cubata és la meitat que la de fer i servir un entrepà, per exemple.

I la barraca de la colla del Tech, per primer cop a la història de les Barraques no estarà el més allunyada de l’escenari. Sempre, sempre, sempre, els ha tocat l’última, o la primera quan entres a l’espai de l’antic càmping Bahia. Però com l’any passat es va decidir que aquelles colles que els hi va tocar les millors Barraques (costat de l’escenari), que van ser la Pim Pam Pum i la Sant Tornem-hi, i aquelles colles que van haver conformar-se amb les pitjors (més allunyades dels concerts), i que van ser la colla del Tech i Los Nenucos, no les podria tornar a tocar.

I gràcies a això, els membres de la colla del Tech no només no estaran situades en la pitjor barraca sinó en la millor, perquè els va tocar a costat de l’escenari. Per aquest motiu, el representant d’aquesta colla que va assistir a la reunió, en Narcís Vila es va mostrar “content”, però va ser una alegria agredolç en ser conscient en Narcís que sinó és per la decisió presa l’any passat que no podia tornar a tocar les pitjors i millors barraques a les mateixes colles, els hagués tocat també la pitjor barraca, com va succeir en el sorteig abans que es realitzés el bo i vàlid, i que tothom va estar d’acord en tornar a repetir-ho perquè l’atzar, per enèsima i reincident vegada, enviava a la colla del Tech a la pitjor barraca.
És a dir, tot i que la colla del Tech finalment disposarà enguany i, reiterem, per primer cop a la història de la millor barraca, la seva mala sort en quant la ubicació de les Barraques no ha desaparegut, continua.

I així és com va quedar la ubicació de cada colla de Carnaval amb la seva barraca:

 

ESCENARI

 
COLLA DEL TECH   LOS LERELES
   
ENS FALTA TEMPS BAI DE FEIS
   
A CORRE CUITA LOS NENUCOS
   
PASSATS DE ROSCA PIM PAM PUM
   

Solucionat, per fi, el tema dels gots reutilitzables

Una de les problemàtiques que s’havia fet crònica a les Barraques de la Festa Majors va ser la gestió dels gots reutilitzables. El motiu és que el visitant havia de pagar el got el primer cop que demanava una consumició. Euro que se’l podia reemborsar després en tornar-ho.

Això suposava un problema pels barraquers en haver de disposar, sí o sí, de canvi només per reemborsar, i més quan la picaresca entrava en joc, ja que infants i adolescents, sabedors que cada got valia un euro agafaven tots els que veien per tot l’espai de l’antic càmping Bahia per treure’s uns diners ben bons.

I el cap de colla de la Bai de Feis, Sergi Cayuela, va donar la solució, proposant que l’Ajuntament de Roses deixés de contractar a l’empresa proveïdora dels gots i que cada barraca comprés els seus gots i els vengués als visitants de les Barraques sense la possibilitat de retornar-los, ja que, pràcticament, en cada esdeveniment celebrat arreu el gots no es retornen, el consumidor el compra i reutilitza les vegades que facin falta i després se’l emporta cap a casa.

Així, es va quedar que cada got portarà imprès el logo de les barraques, i que cadascuna el personalitzés, a més, amb el seu logo personal.