Programa Reallotgem

Més de 200 persones degusten el plat més exquisit de Roses, el Suquet de Peix, a la Ciutadella

A l’exterior del recinte fortificat de la Ciutadella de Roses es va endegar la campanya del Suquet de Peix amb una degustació amb maridatge de vins de la D.O. Empordà

Suquet de PeixVint-i-dos restaurants s’han adherit enguany a la campanya gastronòmica del Suquet de Peix de Roses, els quals oferiran aquest plat de forma permanent a les seves cartes el que queda d’any.

Però la campanya es va encetar ahir a l’aire lliure en un dia climatològicament perfecte, oferint un tast al preu de 5 euros. Concretament, l’indret escollit va ser a la part exterior de front de mar de la Ciutadella de Roses, “perquè és un espai maco, agradable i a l’aire lliure per  tal de fer un acte més gran en el que pugui tothom hi pugui participar”, va afirmar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

Suquet de PeixUn tast de Suquet de Peix que ha anat acompanyat amb un maridatge de vins de la D.O. Empordà, “perquè aplegar els vins amb el producte és el futur del que seran les campanyes de gastronomia”, va remarcar Mindan.

La recepta del Suquet de Peix, basada en una combinació de peix i patates, va néixer dels pescadors de la vila que la cuinaven a les cales, a les barques i a les llars de la població. Amb el pas del temps, aquesta recepta casolana s’ha anat enriquint amb la incorporació de productes típicament mediterranis i avui dia es presenten diverses formes de cuinar el plat.
Suquet de PeixLa campanya del Suquet de Roses ofereix una magnífica oportunitat per conèixer aquestes varietats, tal i com van poder comprovar els més de 200 assistents a la degustació, entre d’ells , el figuerenc Pere Manera, que va considerar “molt bé, ho hem menjat moltes vegades en restaurants però poder menjar el Suquet de Roses com avui em sembla molt encertat”. Pel que respecta al plat en sí va dir assenyalar que “les patates són molt bones i del peix de Roses ja no em parlem”.

Suquet de PeixEl tast de Suquet de Peix es va emmarcar en el programa Vívid,  un nou festival vinculat al món del vi i que, durant tot el mes d’abril, té una intensa programació d’activitats, com conferències, maridatges, menús, sortides amb caiac i música, entre d’altres activitats,  per tal de descobrir el vi en totes les seves vessants. Una iniciativa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona que “ajuntant-lo amb una acte municipal com aquest fa que les administracions sumem esforços per oferir actes amb cara i ulls”, va finalitzar l’alcaldessa.

Suquet de PeixTots els establiments adherits a la present edició, han de reunir una sèrie de requisits, com oferir suquet de peix de Roses de manera permanent a la seva carta especificant amb quin tipus de peix està elaborat, tenir a disposició dels clients vins i oli D.O. Empordà i obrir l’establiment al públic durant un període mínim de cinc mesos l’any.
Una altra condició és que els restauradors han de treballar amb peix fresc de Roses i especificar-ho d’aquesta manera a la carta, amb l’objectiu de garantir la qualitat dels plats i de la matèria primera amb la qual s’elaboren.