Més de 800 curtmetratges rep el III Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses, el BaiDeFest

III Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses
Els organitzadors del III Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses

L’organització del Festival BaiDeFest lamenta la poca implicació de l’administració local en un esdeveniment amb ressò internacional

En la seva tercera edició, el III Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses, BaiDeFest, ja s’ha fet un nom arreu del del món. Un certamen que des de divendres s’està celebrant al Teatre Municipal. L’any del seu naixement, al 2018, es van presentar un total de 1.190 curtmetratges, per la qual cosa els directors no van haver de pagar cap cànon d’inscripció, el que va anar en detriment de la qualitat dels treballs cinematogràfics presentats.
Per aquest motiu, l’any passat, l’organització va posar un preu simbòlic de 1 euro per poder entrar a la selecció del BaideFest, la qual cosa va suposar una disminució de curts presentats al certamen (300) però un augment de la qualitat dels mateixos.

I enguany, “han estat més 800 curtmetratges presentats dels quals hem fet una selecció veient-los un a un per escollir 90 que són els que es projecten en el III Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses”, ha afirmat el director del certamen, José Luís Santos.

“Curtmetratges provinents de 68 països, entre d’ells Anglaterra, França, Alemanya, Xina, Sudàfrica i Brasil, és a dir, a Roses s’estan projectant treballs cinematogràfics que es han fet arribar de molts països del món, el que significa que té un ressò internacional que no s’està aprofitant”, ha manifestat Josep Lluís Martos, mestres de cerimònies del Festival.

Martos lamenta la “poca implicació política, no són conscients del pes, del ressò, en definitiva, del prestigi internacional que pot arribar a tenir aquest Festival”, remarcant que “aquests certament cinematogràfic té molt de recorregut i arribarà el moment que serà reconegut, i llavors sí que vindran a fer-se la foto”.

La pandèmia ha trastocat la celebració III Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses

Segons el director del BaiDeFest, “teníem tot preparat per celebrar una tercera edició del Bai de Fest espectacular, però la pandèmia ha impedit que poguessin molts del directors dels curts, així com alguna estrella del cinema, però bé, tot i això hem aconseguit celebrar-ho tot i les restriccions”, ha afirmat Santos.

El III Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses està dividit en 4 seccions, la de Terror, la d’Animació dirigida al públic familiar, la Friki, on hi ha de tot, gore, terror i fantàstic i la Fantàstica.

La projecció dels curtmetratges es va iniciar aquest passat divendres a les 13 hores per continuar fins a les 18 hores d’avui diumenge, que és quan es farà l’entrega de premis, per tot seguit posar el punt i final a aquest tercer Festival Fantàstic i de Terror de Roses amb la projecció de la pel·lícula ‘Perímetro cero’, dels directors Francisco Santana Trujillo i Jorge Álvarez Ramos.

Cal destacar que per l’entrada per veure tota una secció és de 3 euros, per anar a dues 5 euros i a totes, 7 euros.