Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Molta marxa la que van oferir Roba Estesa i Gertrudis a la 3ª nit de concert de les Barraques de Roses

Festa Major de Roses 2022
Els Gertrudis ahir a la nit

Les noies de Roba Estesa van presentar el seu últim disc, Rosa permanent, i els Gertrudis van fer una aturada a les Barraques de la Festa Major de Roses amb la seva gira Amor XXL

La tercera nit de concerts de les Barraques de Roses es va caracteritzar per la molta marxa que va impregnar a les seva els dos grups convidats: Roba Estesa i Gertrudris.

Festa Major de Roses 2022
Roba Estesa van oferir el primer concert de la tercera nit de Barraques

Roba Estesa, composat per 8 noies de Tarragona, l’Alba Magriñá, l’Anna Sardà, la Clara Colom, la Claudia García-Albea, la Gemma Polo, la Laia Casanellas, la Helena Bantulà i la Sandra Brake (intèrpret en llengua de signes catalana), tot i que aquesta funció la va complir a Roses, l’Eiden, van presentar el seu últim disc, publicat l’octubre de l’any passat, Rosa permanent, ple de rock, pop, música electrònica i tradicional, els gèneres musicals que han acompanyat a les Roba Estesa des dels seus inicis com a grup, que cal destacar que van néixer ara fa 11 anys sota el nom de Ai, Carai!, i que dos anys després van decidir (no sabem si després de rentar-se la roba) denominar-se Roba Estesa.
7 noies que van impregnar les Barraques de molta marxa amb els 10 temes de Rosa Permanent amb d’altres anteriors de la seva discografia per al gaudi del públic.
Set noies que no van parar durant la seva actuació de deixar constància de l’orgull que senten per la seva condició sexual i que per deixar-ho clar van interpretar diversos temes onejant la bandera LGTBI, fent honor al cartell que hi ha a l’entrada a la Vila amb el lema “A Roses estima com vulguis”.

Gairebé dues hores van estar tocant les Roba Estesa davant l’entusiasme dels seus i les seves fans, que van donar pas al cap de cartell de la nit, els Gertrudis, músics que van ser-hi a les Barraques dins la seva gira Amor XXL, que és el títol del seu nou disc, publicat en col·laboració de Bounce Twice, duo de música urbana, després d’un any i mig de silenci discogràfic, quan precisament van publicar No em dona la gana amb Doctor Prats.

I explicant les diferents maneres de viure l’amor, argumentant perquè no els donava la gana, detallant que passa Si tohom calla, a més d’interpretar d’altres hits de la discografia de Gertrudis, composat pel cantant Xavi Ciurans, el guitarra i veu Xavi Freire i el violinista i veu Edu Acedo, a més dels músics Denys Sanz (baix), Albert Rafart (bateria), Marc Mas (piano i tecles) i Pol Parera (Percussió), van fer xalar als milers de persones que hi havia a les Barraques.

Gairebé dues hores van ser dalt de l’escenari els Gertrudis, i si hagués estat pel públic (que mai té fi) haguessin estat dues hores més. Però no, van fer bé de parar per evitar que les Barraques acabessin de rebentar de tanta festa.

Si no sabem anar de festa, millor ens quedem a casa

Malauradament, la festa iniciada per Roba Estesa i continuada pels Gertrudis no va acabar amb el final feliç de cada nit ales Barraques. El motiu va ser que quan estaven a punt de finalitzar, sobre les 4 de la matinada, es va produir una baralla a darrera de les Barraques de la zona mar. Baralla que va provocar la presència de la Policia Local i dels Mossos per tal que la disputa no anés més enllà i, a la vegada, va fer prendre al regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, la decisió de tancar una hora abans del previst tot l’espai de les Barraques.