Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Mor ofegat un turista belga de 68 anys a la platja Les Muscleres de l’Escala

Platja Les Muscleres de l’Escala
Platja Les Muscleres de l’Escala

Amb aquesta ja són 10 les persones que han mort ofegades a les platges catalanes aquest estiu

Un home de 68 anys d’edat i nacionalitat belga ha mort aquesta tarda ofegat mentre es banyava a la platja Les Muscleres de l’Escala.

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 17.58 hores per part d’un testimoni informant que un home s’estava ofegant dins l’aigua i que semblava inconscient.

El servei de socorrisme l’ha tret de l’aigua i han iniciat les maniobres de reanimació fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat una unitat terrestre i un helicòpter medicalitzat. Els efectius del SEM han continuat les maniobres de reanimació, que finalment han resultat infructuoses.

La platja disposava de servei de vigilància en el moment del succés i onejava la bandera verda.

Fins al lloc també s’han desplaçat la Policia Local i la Guàrdia Civil, que es fa càrrec de les diligències.

Amb aquesta ja són 10 les persones que han mort ofegades a les platges catalanes aquest estiu.

En aquests dies d’onada de calor extrema i molta afluència a les platges, Protecció Civil de la Generalitat insisteix més que mai en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podeu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.