Mor una turista francesa de 81 anys a la platja del Salatar de Roses

Platja del Salatar de Roses
Platja del Salatar de Roses

És la segona persona que perd la vida a la platja del Salatar aquest estiu

Poc abans de les 10:30 hores d’aquest matí el telèfon 112 d’emergències ha rebut l’avís que una dona estava insconcient a la platja del Salatar, Roses, concretament enfront de l’Hotel Victòria.

La dona, de nacionalitat francesa, de 81 anys, estava dins l’aigua, molt a prop de la sorra, quan s’ha desplomat. Dos acompanyant l’han tret de l’aigua inconscient i l’han practicat les maniobres de reanimació i han trucat a emergències.
Quan ha arribat els serveis mèdics, amb les dues es ambulàncies medicalitzades que s’han traslladat fins al lloc, no han pogut fer-hi res per salvar-li la vida tot i practicar-li la reanimació cardiopulmonar.

Amb aquest tràgic succés ja són dues les dones que han perdut la vida a la platja del Salatar de Roses aquest estiu en un període de 10 dies. L’anterior víctima va ser una turista de nacionalitat anglesa, de 76 anys, la que va perdre la vida després de ser vista surant a l’aigua.

Al lloc dels fets també s’han desplaçat dues patrulles de la Policia Local de Roses i 2 de Mossos.

La platja de Santa Margarida i el Salatar és una de les platges vigilades de Catalunya. En el moment dels fets no s’havia iniciat el servei de vigilància, que durant el mes de juny comença a les 11 hores. En aquesta platja avui oneja la bandera verda.
 
Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Podeu consultar-les en el visor de platges de Protecció Civil http://interior.gencat.cat/estatplatges,
 
Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.
Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.