‘Música D’Nits’ concerts, patrimoni i solidaritat per a les nits d’estiu a Roses

Música D'Nits
L'alcaldessa de Roses i el regidor de Cultura amb el cartell del Festival 'Música D'Nits'

El Festival de ‘Música D’Nits’  celebra la seva quarta edició oferint concerts embolcallats del patrimoni del Castell de la Trinitat i la Ciutadella de Roses

Música D'Nits
L’alcaldessa de Roses i el regidor de Cultura amb el cartell del Festival ‘Música D’Nits’

Arriba la quarta edició del Festival ‘Música D’Nits’ que combina concerts i patrimoni històric i, com ha dit l’alcaldessa de Roses, Montse Mindna, en la presentació d’aquest festival  “són concerts encarats al gènere de música clàssica aprofitant l’entorn de l’església de Santa Maria de la Ciutadella i del Castell de la Trinitat, en els quals la resposta de la gent en edicions precedents fa que el tirem endavant en una nova edició”.

Música, patrimoni i, enguany, solidaritat, perquè com ha explicat el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibàñez, durant la presentació, “al primer concert d’aquesta edició de ‘Música D’Nits’, que anirà a càrrec de la la Coral Cantiga i Cordes del Món, composat per més de 50 veus, hi haurà Fila 0 per ajudar a l’ONG Open Arms”.

El concert de la Coral Cantiga i Cordes del Món a la Ciutadella, dedicat als refugiats i que uneix el Bàltic i la Mediterrània, que porta per títol Mars d’Acollida?, donarà inici el dia 14 de juliol al festival. Més de 50 veus s’endinsen en un repertori de música tradicional europea amb un ampli ventall d’estils de les dues regions europees, per alçar un cant de protesta contra el conflicte que es viu actualment al Mediterrani, amb milers d’exiliats de països en guerra o que fugen de situacions econòmiques insuportables i a qui Europa no sap o no vol ajudar.

L’església de la Ciutadella serà també escenari dels concert del pianista Carlo Bianchini, que acompanyat de Fèlix Serra i Pinyu Martí oferiran el concert Non Solo Piano, el 19 de juliol, mentre que el 4 d’agost, un altre pianista, Daniel Ligorio, presentarà l’audició Embrujo en París, interpretant peces de Debussy i Manuel de Falla.

El Castell de la Trinitat, per la seva banda, rebrà l’actuació de dos espectacles estrella. D’una banda, el 28 de juliol, Sílvia Comas i Joan Isaac oferiran el seu tribut a Silvio Rodríguez,  amb cançons del cantautor versionades en català. Es tracta de la presentació del seu disc Cita amb els àngels, en què els dos músics han volgut retre homenatge al cantant cubà. Amb nuesa escènica i tan sols les seves veus i una guitarra, el duet portarà a Roses l’essència de Sílvio Rodríguez, repassant cançons de totes les seves èpoques.

Per últim, tancant el cicle, Dolo Beltran i Jordi Busquets oferiran el 10 d’agost  el seu concert Íntimament. Una guitarra, una veu, i lletres intenses, seran les protagonistes de la nit, durant la qual la cantant presentarà cançons noves del seu primer àlbum Copilotos, i farà un petit recorregut per la seva carrera musical amb Pastora.

Les entrades ja estan a la venda a la web rosescultura.cat. Tots els concerts començaran a les 22 h. El preu de les entrades és de 8 € (6,5€ amb el carnet Rosescultura).

‘D’Nits al Castell’ a ‘Música d’Nits’

Aquest Festival o Cicle de Música es crear l’any 2016 sota el nom de ‘D’Nits al Castell’, però degut a que durant les nits de mal temps no és recomanable celebrar cap concert al Castell de la Trinitat, ja que tant els músics com el públic no el gaudien en la seva plenitud, es va decidir ampliar l’indret de celebració a l’església de Santa Maria de la Ciutadella de Roses, canviant així el nom a ‘Cicle de Nits’, amb el qual es va celebrar durant les dues següents edicions.

I en aquesta quarta edició, mantenint el Castell de la Trinitat i la Ciutadella com a escenaris, aquest festival s’ha presentat com a ‘Música D’Nits’, “un nom amb el qual, crec, serà el definitiu, perquè ja no especifica com en la primera edició, l’indret no se celebra”, ha assegurat Montse Mindan.