Paisatges pictòrics que semblen fotografies a Ca l’Anita

Josep Mª Solà exposa Paisatges a Ca l'Anita

Josep Mª Solà amb un dels paisatges exposats, la Platja del Bonifaci

El pintor garrotxí Josep Mª Solà exposa una vintena de Paisatges pictòrics emmarcats en el corrent artístic del Realisme

Josep Mª Solà exposa Paisatges a Ca l'Anita
Josep Mª Solà amb un dels paisatges exposats, la Platja del Bonifaci

Les Agulles de Montserrat (Muntanya de Montserrat), els Gallarets a Frías, (Burgos), Neu a Ulldeter (Pirineu de Girona), Els roures de Can Vayreda (La Garrotxa), Cala Rustella (Roses) i Platja del Bonifaci (Roses), són alguns de la vintena paisatges, obra del pintor garrotxí, Josep Mª Solà, que podem contemplar, des del passat dissabte, 30 de juny, a Ca l’Anita.

Uns paisatges tant realistes que semblen fotografies, només cal observar l’aigua del mar de la Platja del Bonifaci i de Cala Rustella, per exemple, per veure que Solà pertany al corrent artístic del Realisme, el qual pretén plasmar la realitat de la forma més exacta possible a les obres d’art.

De Sant Feliu de Pallerols a Solà sempre l’havien interessat els paisatges de muntanya, “jo era un pintor d’aigua dolça, però des de fa 7 o 8 anys enrere també pinto paisatges marítims, però el mar d’aquí, de la Costa Brava”, va dir l’artista.

Tots els quadres exposats per Josep Mª Solà a Ca l’Anita “si us fixeu -va dir durant la inauguració- no tenen marcs, és la primera vegada que exposo paisatges sense marcs, perquè els veig com finestres, finestres que són moments que passo en molts llocs i en unes hores concretes i en un moment de l’any en concret”.  

Solà va iniciar la seva formació artística de la mà de l’artista Josep Colomer, amb qui va aprendre tècnica del traç, la perspectiva i el color. VA continuar la seva formació matriculant-se l’any 1991 als estudis de Belles Arts de l’escola d’Olot, obtenint el títol de Graduat en Arts aplicades i oficis artístics, en l’especialitat de Pintura Mural, l’any 1996.

Paisatges es pot visitar fins al diumenge, 29 de juliol, de dilluns a divendres, de 10 a 13, i de 18 a 21 h; i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 18 a 21 hores.