Mes de paraules

“Per la Ruta de les Tapes servir vins que siguin els més versàtils possible”

IV Ruta de les Tapes de Roses i vi de la DO Empordà
Un moment del taller que va oferir la sommelier Laura Masramon als restauradors adherits a la IV Ruta de les Tapes de Roses

La sommelier Laura Masramon va oferir un taller sobre com servir vi a copa als restauradors participants de la IV Ruta de les Tapes de Roses i vi de la DO Empordà

IV Ruta de les Tapes de Roses i vi de la DO Empordà
Un moment del taller que va oferir la sommelier Laura Masramon als restauradors adherits a la IV Ruta de les Tapes de Roses

Laura Masramon, sommelier de la DO Empordà va oferir ahir al matí, a l’aula de Promoció Econòmica, una taller als restauradors que participaran a la IV Ruta de les Tapes de Roses un taller que sota el nom “Servir vins de l’Empordà a copes”, va explicar als assistents, en termes generals “com millorar el servei dels vins a copes a través de la comunicació, de les cartes o dels cambrers per aconseguir que els comensals se sentin atrets per demanar un tipus de vi o un altre”.

I pel que fa als vins que podrem trobar a la Ruta de les Tapes, la sommelier va recomanar “servir uns vins els més versàtils possible”, és a dir, que tant es pugui adaptar a una tapa elaborada amb carn com a una en la que el seu principal ingredient sigui peix.

Durant el taller, Masramon va donar a tastar 6 tipus diferents de vi de la DO Empordà,  per que els assistents “sàpiguen els vins que recomano per servir a copa, com han estat dos vins blancs frescos i àgils, tot i que també algú de més untuós, un escumós que també és molt versàtil i que s’adapta a diferents tipus de menjar; dos de negres, que els hi agradat molt, i hem acabat amb un que no s’ho esperaven, un de dolc com és la garnatxa, ja que la de l’Empordà té un punt de ranci i va molt bé pels inicis del menjar amb unes tapes com per al final de l’àpat”.

Aquest és el segon taller de vins relacionat amb la Ruta de les Tapes impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica “gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Roses i la DO Empordà, i que és una de les aportacions que fa aquesta entitat a la Ruta de les Tapes, per tal d’oferir formació als establiments de restauració inscrits a la Ruta”, va afirmar el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Félix Llorens.

Una formació per la qual no van mostrar gaire interès els restauradors adherits a la IV Ruta de les Tapes de Roses i vi de la DO Empordà, ja que dels 83 establiments que hi participaran entre el 29 de març i el 7 d’abril, només van assistir al taller una desena.