Per Roses no serà que no hi haurà Carnaval

Carnaval de Roses 2022
Moment de la reunió del Consell de Carnaval de Roses celebrada ahir

Ara només queda esperar la publicació del Pla sectorial del Govern de la Generalitat respecte a les festes de disfresses per saber si finalment se celebrarà el Carnaval de Roses

El passat 28 de setembre va quedar convocat oficialment el Carnaval de Roses. Una decisió consensuada pel Consell de Carnaval, del qual prenen part els protagonistes de la festa, les colles, i l’organitzador logístic de la mateixa, l’Ajuntament.

Llavors, ningú coneixia a l’Òmicron, que tot i que ningú l’ha convidat té previst planejar pel Carnaval de Roses.
I davant que les dates oficials de celebració del Carnaval són més a prop -del 24 al 28 de febrer-, l’Àrea de Cultura i Festes va convocar una nova reunió del Consell per “copsar l’opinió de les colles en el sentit de si continuen amb la intenció de celebrar la festa perquè podria ser, i també seria molt lògic, que la gent es tirés enrere davant la nova situació de la pandèmia”,  va dir Èric Ibáñez, responsable de l’Àrea.

I la decisió que es va treure d’aquesta nova reunió del Carnaval va ser que per Roses no serà que no hi haurà Carnaval, perquè tant les colles com l’Ajuntament estan decidits a celebrar-ho, “tot i que hem d’esperar a veure què diu el Pla Sectorial específic de Carnaval que vol fer la Generalitat, ja que en funció del que digui decidirem”, va explicar el regidor de Cultura i Festes.

La principal qüestió és si es podrà anar al port pesquer després de la desfilades, ja que va ser la condició indispensable que van posar les colles en el seu dia per celebrar el Carnaval de Roses.
Per tant, si el Pla Sectorial, que sortirà publicat probablement a finals de la setmana vinent, permet celebrar les desfilades a l’igual que es va fer amb les cavalcades dels Reis Mags, però no així les aglomeracions de gent tot i que sigui a l’aire lliure, com succeeix en el cas del port, no hi haurà Carnaval al febrer, ja que el Consell no va descartar celebrar-ho al mes de maig.

Carnaval del 25 al 27 de febrer

En el cas que es pugui celebrar el Carnaval en les dates oficials no es farà la festa de dijous a l’envelat ni tampoc l’arròs de dilluns al Pavelló Municipal d’Esports (tot i que l’arrossada no està del tot descartada), només se celebraran les desfilades de divendres, dissabte i diumenge, i les seves respectives festes al port.

Excepció de participar al Carnaval per poder accedir a tenir una Barraca de Festa Major

Davant que, com a mínim, hi ha dues colles que van dir que no participaran al Carnaval, condició indispensable per poder disposar d’una Barraca durant la Festa Major de Roses, durant la reunió d’ahir es va dir que davant l’excepcionalitat de la situació es farà, valgui la redundància, una excepció i es podrà participar a les Barraques, disposant d’una, sense haver desfilat al Carnaval. Ara tot dependrà, si hi ha molta demanda, que el sorteig de les Barraques somrigui als sol·licitants.