Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Pere Gotanegra vol construir un nou moll perquè els grans creuers puguin atracar a port

Eleccions municipals 2023
Pere Gotanegra dirigint-se a l'auditori durant la seva presentació com a candidat de Lliures Roses

Així ho va anunciar durant la presentació de la seva candidatura per Lliures Roses a les eleccions municipals i que Pere Gotanegra contempla en el seu programa electoral dins l’apartat de promoció turística

Pere Gotanegra es va presentar públicament aquest passat divendres com a candidat de Lliures a l’alcaldia de Roses a les eleccions municipals del 28 de maig, en un acte que es va celebrar al vestíbul del Teatre Municipal.
Un acte de presentació de la seva candidatura en el que Pere Gotanegra va aprofitar per desvetllar els punts en els que està basat el seu programa electoral, sent el primer cap de llista de Roses en fer-ho.

La seguretat ciutadana, la neteja, el benestar social, la promoció turística, la promoció industrial, les infraestructures i zona d’oci per tothom, “no només pels joves” són els punts que va esmentar el candidat de Lliures.
D’aquests, i dins la promoció turística, Gotanegra va afirmar que “crec que Roses ha de ser la punta de llança dels creuers de la Mediterrània”, i que per aconseguir-ho “s’ha de fer possible que els grans creuers puguin atracar a port”, com va presentar, a l’abril farà un any, una moció per fer-lo possible. Una proposta que va ser desestimada, “però que jo no penso tirar enrere perquè segons em va dir el capità d’un creuer que va arribar a Roses, la diferència entre fondejar al mig de la badia de Roses i atracar a port és que si està fondejat només baixa el 40% del passatge sempre i quan faci bon temps, sinó no baixa cap. I quan baixen del vaixell és per fer una excursió programada fora de Roses. I si està atracat a port, parlem d’un gran creuer de 3.000-4.000 persones, baixa el 70%, i d’aquest percentatge, el 35% es queda a Roses. I a més del passatge també baixa la tripulació, que també es queda al poble. Per tant, si volem que el comerç treballi, els restauradors treballin, que tothom treballi hem d’agafar el toro per les banyes”.

Pel que fa a la zona industrial Gotanegra va dir que “no cal que sigui una zona amb grans naus, però que doni a cabuda als nostres empresaris perquè puguin anar creixent, que vinguin inversors interessats en venir i no al contrari, com passa ara”.

Projecte de la vergonya i projecte vital

Pere Gotanegra després de presentar els principals eixos del seu programa va explicar “el projecte de lavergonya”, per explicar tot seguit que “quan es va donar la concessió per a la construcció del port esportiu hi havia una clàusula que deia que s’havien de submergir, de la meitat cap a mar, els dos espigons de la Riera dels Ginjolers, i construir un de paral·lel a la platja, també submergit, perquè el temporal no es porti la sorra cada any. Encara no s’ha fet, per això l’anomeno el projecte de la vergonya”

I pel que fa al projecte vital, el cap de llista de Lliures va afirmar que “aquest només té un nom, pàrquings, pàrquings i més pàrquings, hem de buscar llocs per crear aparcaments perquè per Roses és molt necessari, perquè no tenim”.

Pere Gotanegra va parlar també d’eficàcia i eficiència administrativa per part dels regidors de ton, i esmentant la frase “el que ho sap, no hi és, i el que hi és, no ho sap”, va asseverar que “això s’ha d’acabar perquè ens devem als ciutadans que amb el pagament dels seus impostos nosaltres cobrem els nostres sous”.

Abans d’esmentar els eixos del seu programa, el cap de llista va voler explicar que és Lliures, perquè “fa 4 anys la gent em preguntava perquè em presentava amb Lliures i ara em pregunta perquè continuo amb Lliures i, per tant, vull aclarir aquest tema explicant d’on ve, què fa i on va Lliures”. I després d’aquest matisació, va explicar que “Lliures és un partit de centre-dreta moderada, és un partit catalanista, liberal, humanista i europeista, i a Catalunya hi ha molta gent com nosaltres que encara no s’ha definit. És un partit que es va crear per treballar des de la base”, però que finalment només va obtenir representació en un Ajuntament, el de Roses amb Pere Gotanegra. Lliures es va dissoldre com a partit al gener del 2022, “quan Antoni Fernández Teixidó em va passar els estatuts i tota la documentació, i vam decidir continuar, que no desaparegués per concórrer a les properes eleccions municipals”, va explicar el cap de llista de Lliures Roses.

L’acte presentació de la candidatura de Pere Gotanegra a l’alcaldia de Roses va ser presentat per Josep Soler, fundador de Lliures juntament amb Antoni Fernández Teixidor, el qual va donar pas a la intervenció de Marta Pascal definint-la com una “política no professional, sinó de formació, de coneixement, de pràctica i d’experiència”. I l’actual professora de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, Marta Pascal, va explicar que és Ara Pacte Local, assenyalant que “no és res més que una plataforma municipalista de partits i persones molt diverses que el que volem és posar la política municipal, de proximitat, aquella que toca al ciutadà, a la primera línia”. Pascal va anunciar que “actualment som 180 candidatures per tot Catalunya que tenim un fil conductor: ser útils a la gent”, per remarcar tot seguit que “la política municipal és fonamental i necessària per tornar a connectar les persones i les institucions, perquè sense aquesta connexió la democràcia no va enlloc”.

I Lliures Roses és una de les 180 candidatures amb les que compta avui dia la plataforma Ara Pacte Local per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.