Premis Rodes Rotàries als millors vins del 2013 de la D.O. Empordà

Premis Rodes Rotàries 2013
El president del Club Rotary, Josep De Frutos, amb els premiats

El Club Rotary Roses-Empuriabrava dóna els beneficis de la venda dels vins premiats a la Fundació Roses Contra el Càncer

Premis Rodes Rotàries
El president del Club Rotary, Josep De Frutos, amb els premiats

L’hotel Terraza va ser, un any més, l’escenari del lliurament del Premis Rodes Rotàries que atorga el Club Rotary Roses-Empuriabrava als millor vins de la Denominació d’Origen de l’Empordà.

Un acte que va ser presidit pel president del Club Rotary, Josep De Frutos, la 1ª tinent d’alcalde de Roses, Montserrat Mindan i el president de la D.O Empordà, Josep Blanch, acompanyats del governador del Club Rotary, Toni Ametller, i la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer, Pilar Serra.

Una cata de vins, sota la supervisió de la D.O. Empordà va ser el procediment a seguir per a que el jurat decidís els premis Rodes Rotàries 2013. Uns guardons que van determinar el millor vi rosat, el millor caldo blanc, el millor vi negre i la millor garnatxa.

El Celler del Grup Oliveda, de Capmany, es va emportar la meitat dels Rodes Rotàries, ja que el jurat, composat per representants de 14 bodegues de la D.O. Empordà, va decidir que el vi rosat Flor Masia Oliveda 2102 i el vi blanc Rigau Ros Chardonnay 2012, tots dos de l’esmentat Celler, fossin els guanyadors del Rodes Rotàries a la seva categoria.

Montserrat Mindan va ser l’encarregada de lliurar a l’enòleg del Grup Oliveda, Carles Tauler, el primer guardó, sent Pilar Serra la que li va fer entrega del segon.

El Floresta Criança 2008, de Pere Guardiola Celler, també de Capmany, va ser escollit el millor vi negre. Un premi que el mateix president de la D.O. Empordà, Josep Blanch, va lliurar al representant del Celler, Jordi Pairó.

I per últim, Antoni Roig, del Mas Llunes, Vinyes i Cellers de Garriguella va rebre el premi Rodes Rotàries a la millor Garnaxa, de mans de Josep De Frutos.

Josep Blanch, durant l’acte va destacar que ”iniciatives com aquesta del Club Rotary pren molt de relleu i són necessàries”, per promocionar els vins de la D.O. Empordà, afegint que “estem treballant perquè els nostres vins assoleixen el lloc que es mereixen”.

Per la seva part, Pilar Serra, va agrair la decisió del Club Rotary de destinar els beneficis dels vins premiats a l’entitat que presideix, remarcant que ajudarà a la Fundació Roses Contra el Càncer “ha posar en marxa nous projectes en favor del malalts i els seus familiars”. I com a exemple, Serra va recordar els 10 matalassos que va donar a l’ICO de Girona, o el conveni amb l’hotel IBIS de la capital gironina per allotjar als familiars dels malalts mentre aquests reben tractament al centres sanitaris de Girona.

Premis Rodes Rotàries 2013
Josep De Frutos, Montse Mindan i Carles Tauler

Premis Rodes Rotàries 2013
Josep De Frutos, Pilar Serra i Carles Tauler

Premis Rodes Rotàries 2013
Josep De Frutos, Josep Blanch i Jordi Pairó

Premis Rodes Rotàries 2013
Josep De Frutos i Antoni Roig