Programa d’activitats de Ca l’Anita de Roses

Ca l'Anita de Roses

Del 20 de febrer al 27 de març
Programa d'activitats de Ca l'Anita Exposició de pintura “Impactes”, de Jordi Gispert
Les peces de Jordi Gispert desprenen una mena d’humilitat carregada de força, cosa que li dóna un aire transcendent. Es tracta d’obres que ens generen perplexitat i ens desperten emocions contradictòries. L’impacte inicial dels traços i taques fortament gestuals, d’aire espontani i pulsional, ens remeten a formes sorgides directament de l’inconscient. Però, més enllà d’aquest primer impacte, ens envaeix una sensació d’estranya lleugeresa, d’una delicada i subtil harmonia. La clau que explica aquesta paradoxal combinació és la competència que demostra aquest artista en l’ús dels materials, la solvència en la resolució de la sintaxi de tots els elements escollits i l’optimisme i la sensatesa des dels quals aborda la seva feina.
Horari de la sala: divendres de 17 a 20 hores / dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores, i de 17 a 20 hores
Del 2 d’abril al 8 de maig
Exposició multidisciplinar “Refugiats”, del col·lectiu Empordoneses
Empordoneses és un projecte que neix el març de l’any 2010 a la ciutat de Figueres. En un principi, es va caracteritzar per constituir una trobada d’artistes empordaneses de gènere femení, així com per explorar les particularitats i les dimensions del món de la dona.
A data d’avui, Empordoneses busca abraçar totes les manifestacions i disciplines artisticovisuals possibles (pintura, escultura, fotografia, performance, etc.), i aposta per ser un punt de trobada entre els artistes i el públic.
En aquesta edició, el fil conductor creatiu per a tots els participants serà el tema dels refugiats, atesa la situació d’emergència humanitària que viu Europa des de l’estiu passat.
Empordoneses 2016 comptarà amb la presència d’un centenar d’artistes de la comarca i presentarà exposicions per diversos espais de la ciutat de Figueres, com ara a la Biblioteca Fages de Climent, al Consell Comarcal, al Cafè dels Tints, al Cafè Dalícatessen, a l’espai cultural Aljub, o a la Sala d’Exposicions de Cal l’Anita de Roses, entre d’altres.
Horari de la sala: divendres de 17 a 20 hores / dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores, i de 17 a 20 hores
 Programa d'activitats de Ca l'Anita
Del 5 de març al 2 d’abril
 Programa d'activitats de Ca l'Anita Aula de lletres: Taller d’escriptura
Aproximar-se a l’art d’escriure és més fàcil, com amb tot, si es prenen determinades dreceres. La forma com aprenem aquests trucs ha estat reunida per diversos autors com Bolaño, Vargas Llosa o Umberto Eco en diferents moments de la seva producció literària. Per això, pretenem aproximar el coneixement d’aquestes tècniques a aquells que estiguin interessats a evolucionar en el món de l’escriptura.
Preu del curs: Gratuït
Horari:
Els dissabtes, d’11 a 13 hores (del 5 de març al 2 d’abril)
Més informació: Tel. 972 25 24 00 (Ext. 555)
Dijous, 28 d’abril
Aula de lletres: Conferència sobre la col·lecció cervantina de la Biblioteca del Castell de Peralada
Quatre-cents anys després del seu traspàs, l’obra de Miguel de Cervantes es manté en el lideratge de la literatura universal. La conferència serà una passejada per la seva obra literària i per la iconografia generada, a través del fons bibliogràfic de la Biblioteca del Castell de Peralada, una de les col·leccions cervantines privades més importants del món.
Preu: Gratuït
Horari: Dijous 28 d’abril, a les 19.30 hores
Més informació: Tel. 972 25 24 00 (Ext. 555)
 Programa d'activitats de Ca l'Anita
Dissabte, 30 d’abril
 Programa d'activitats de Ca l'Anita Aula de lletres: Visita a l’exposició “El Quixot” a la Biblioteca de Peralada
Visita comentada per la bibliotecària del Castell de Peralada, Inès Padrosa, a l’exposició sobre el Quixot que es podrà veure a la Biblioteca de Peralada. També es podrà visitar el Museu del Vidre i Ceràmica, el Museu delVi, l’església del Carme i el claustre de la comunitat carmelita peraladenca.
Preu entrada: 3,50 €
Horari: Dissabte 30 d’abril, a les 10.30 hores
Inscripcions i informació: Tel. 972 25 24 00 (Ext. 555)
Del 27 de febrer i 12 de març
Espai CIRE: Jornades de Treball Fotos Antigues de Roses
L’objectiu de les jornades de treball del col·lectiu d’amants de les fotos antigues de Roses és crear un equip per tal de preparar l’exposició sobre fotografies antigues de Roses, que tindrà lloc de maig a juliol de 2016 a la mateixa Sala d’Exposicions de Ca l’Anita.
Horari: Dissabtes 27 de febrer i 12 de març, a les 11 hores
 Programa d'activitats de Ca l'Anita
Divendres, 1 d’abril
 Programa d'activitats de Ca l'Anita Espai CIRE: Conferència “Fotografia, final d’etapa” a càrrec de David Iglesias
La conferència se centra en els 150 anys d’història de la fotografia des d’una òptica gironina i des d’una perspectiva tecnològica, social i cultural. El discurs se basarà en un seguit d’imatges fotogràfiques seleccionades per a l’ocasió, que ens permeten establir un relat sobre la història de la fotografia a partir d’esdeveniments decisius.
Horari: Divendres 1 d’abril, a les 19.30 hores
Més informació: Tel. 972 25 24 00 (Ext. 555)
Organitza: Ajuntament de Roses i Arxivae
Dijous, 21 d’abril
Espai CIRE: Conferència “Els treballs arqueològics al puig Rom” a càrrec d’Anna Mª Puig
L’any 1947 fou el darrer en què el jaciment del puig Rom fou excavat. Des de 2014, la Universitat Rovira i Virgili encapçala un nou projecte de recerca que pretén estudiar aquest poblat de cronologia visigoda, considerat un monument paradigmàtic entre les fortificacions d’aquest període històric, poc conegut, i amb un jaciment en el seu interior cabdal per conèixer el tipus d’hàbitat a l’època. Però els objectius no són només científics, sinó que el projecte també porta a terme un programa de conservació i difusió del jaciment amb la voluntat de posar en valor les seves restes arqueològiques, rendibilitzar-les i transferir els resultats de la recerca al públic visitant.
Horari: Dijous 21 d’abril, a les 20 hores
Més informació: Tel. 972 25 24 00 (Ext. 555)
 Programa d'activitats de Ca l'Anita
Dissabte, 5 de març
 Programa d'activitats de Ca l'Anita Taller Familiar: Taller d’ous de Pasqua
Us proposem un taller creatiu amb xocolata amb la tècnica dels motlles. Les famílies viuran el procés de fer el tradicional ou de Pasqua des de zero. Totes les famílies es podran endur a casa la seva peça de xocolata boníssima. Un taller d’aquestes característiques dura entre 3 i 4 hores. La xocolata té el seu propi procés de maduració i, per motius de qualitat, s’ha de respectar. Quan la dolça obra d’art sigui presa, aquesta serà bonica, brillant i de textura cruixent… Mmmmm que bona! Ensenyem als futurs artistes la tècnica de temperarla xocolata itambé la màgia de tintar-la, per aconseguir, d’aquesta manera, xocolata de diferents colors.
Preu: Gratuït
Horari: Dissabte 5 de març, a les 10 hores
Més informació: Tel. 972 25 24 00 (Ext. 555)
Dissabte, 7 de maig
Taller Familiar: Taller “Refugiats” de l’exposició Empordoneses
Taller familiar per a totes les edats a on es treballarà de forma artística el concepte de refugiat. El taller estarà impartir per les artistes Fiona Morrison i Pilar Farrés, com activitat parel·lela de l’exposició col·lectiva Empordoneses.
Preu: Gratuït
Horari: Dissabte 7 de maig, a les 11 hores
Més informació: Tel. 972 25 24 00 (Ext. 555)
 Programa d'activitats de Ca l'Anita