Roses Cultura

PSC, Junts i Gent del Poble signen un pacte de Govern “per afavorir el poble de Roses”

Pacte de Govern de Roses
Sílvia Ripoll, Josep Mª Martínez i Fèlix Llorens després d'haver signat el pacte de Govern per la legislatura 2023-27

Josep Mª Martínez (PSC), Sílvia Ripoll (Junts) i Fèlix Llorens (GdP) presenten i signen el pacte de Govern de Roses amb la vista posada per al mandat 2023-27 la redacció del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal)

El nou Govern Municipal de Roses per a la legislatura 2023-2027, integrat pel PSC, Junts i Gent del Poble “s’ha fet des de la honestedat, la complicitat i la il·lusió, basat en els tres programes electorals del PSC, Junts i Gent del Poble, que s’han fusionat en un de consensuat i que està obert a possibles canvis”, va dir el candidat del PSC a les eleccions municipals del passat 28M, Josep Maria Martínez, durant la presentació oficial i posterior signatura del Pacte de Govern que treballarà per Roses a la legislatura 2023-27, que es va portar a l’Hotel Marina.

Josep Maria Martínez serà des demà i durant els pròxims tres anys l’alcalde de Roses, que també es farà càrrec de l’Àrea d’Urbanisme, que fins ara portava Sílvia Ripoll, i Planejament. A més, la resta de regidors socialistes assumiran les responsabilitats en Seguretat Ciutadana, Joventut, Gent Gran, Govern Obert i Esports “amb els compromisos la redacció del POUM, la creació de l’Escola Municipal de Vela, el tractament del top manta i el pla de dinamització de la gent gran, que seran temes prioritaris d’aquest mandat”.

Sílvia Ripoll, la candidata de Junts als comicis locals, va assenyalar que amb la signatura conjunta d’aquest pacte “deixem clara la voluntat d’arribar a un acord de poble després de posar en comú els tres programes electorals per treballar aquests propers quatre anys seguint unes línies programàtiques per assolir una Roses més neta, més segura i més cívica”. Ripoll va remarcar que s’ha arribat a fer aquest pacte “amb una molt bona entesa tot i ser tres forces polítiques de sensibilitats diferents. Un acord que s’ha fet amb la generositat que tant he trobat a faltar els dos darrers danys”.

Junts per Roses assumirà l’alcaldia l’últim any de la nova legislatura, a més d’agafar les responsabilitat en les Àrees de Cultura i Festes, Patrimoni Històric, Infraestructures i Serveis Públics, Mobilitat, Medi Ambient, Economia i Hisenda.

Per la seva part, l’alcaldable de GdP, Fèlix Llorens, va assegurar que aquest “és el millor pacte que pot tenir Roses per als propers quatre anys. Un pacte que servirà per fer avançar el poble perquè no quedi encallat en el present i estigui preparat pels reptes de futur. I és el millor pacte perquè no ho hem fet des del partits, sinó des de les persones per afavorir el poble de Roses i no per afavorir els interessos dels partits o l’interès personal”.

Gent del Poble assumirà els tres primers anys la primera tinença d’alcaldia en la persona del propi Fèlix Llorens, a més de les Àrees de Turisme, Promoció Econòmica, Ensenyament, Serveis Socials i Sanitat. Entre els temes que es volen desenvolupar en aquestes àrees els propers 4 anys hi són, entre d’altres, “promocionar el turisme actiu i de natura, el pla de millora turística de Santa Margarida o crear el Cicle Formatiu Nàutic-Pesquer”.

Pacte de Govern de Roses
El nou regidors del PSC, Junts i GdP

Cartipàs municipal

  • Josep Maria Martínez (PSC): Urbanisme i Planejament
  • Olga Simarro Rojas (PSC): Seguretat Ciutadana 
  • Ester Navas Hernández (PSC): Joventut – Gent Gran i Govern Obert
  • Miguel Muñoz Sánchez (PSC): Esports
  • Sílvia Ripoll i Cayuela (JxR): Cultura, Festes i Patrimoni Històric
  • Lluís Espada Cantó(JxR): Infraestructures, Serveis Públics, Mobilitat i Medi Ambient
  • Joana Pérez González (JxR): Economia i  Hisenda
  • Fèlix Llorens i Palou (GDPR): Promoció Econòmica i Turisme i Activitats
  • Yanna Arjona Crusellas (GDPR): Serveis Socials, Ensenyament i Sanitat