Suquet de peix de Rose

Ramon Pararols és distingit amb la Dracma de Plata de Roses 2023

Roses reconeix amb la màxima distinció, la dedicació i contribució de desinteressada de Ramon Pararols a la promoció de l’esport a Roses com a president de la Penya Blaugrana de la Vila

Ahir, 15 d’agost, dia gran de la Festa Major de Roses es va portar a terme, al Teatre Municipal, es va portar a terme l’acte institucional per excel·lència de la Festa Major de Rose com és el lliurament de la distinció de la Dracma de Plata.

Distinció que va recaure en la persona de Ramon Pararols, que va decidir, juntament amb en Joaquim Cusí i Josep San Jaume, fundar la Penya Blaugrana de Roses de la qual va ser president durant més de 25 anys (de 1989 fins al 2015), després de passar per la vicepresidència i ser delegat de la secció de futbol base.

Com a president, Pararols va dirigir tant les activitats de promoció i seguiment del Futbol Club Barcelona, com la pràctica esportiva d’infants i joves de la Vila a través dels equips de bàsquet i futbol vinculats a l’entitat. Un cop separades les dues disciplines esportives a causa de les despeses inassumibles que representaven, en Ramon va concentrar tots els seus esforços en l’activació social de la Penya Blaugrana de Roses amb la posada en marxa d’un local social.

Un local social que va esdevenir un veritable punt de trobada i convivència per als veïns i veïnes de Roses, ja que en ell  s’organitzaven dinars i sopars i, fins i tot, campionats de botifarra que arribaren a aplegar la participació de 200 parelles, a part de les tradicionals retransmissions dels partits del Barça.

Durant tots aquests anys Ramon Pararols va dedicar temps i esforços a la seva estimada penya, realitzant tasques que anaven des de la direcció, representació i presa de decisions de l’entitat, fins al manteniment i dia a dia del local social. En el seu punt àlgid, la penya arribà a comptabilitzar fins a 640 socis i sòcies.

I ahir, després d’un de la projecció d’un vídeo, on companys de Junta, amics i familiars van explicar el motiu de la fundació i posterior trajectòria de la Penya Blaugrana de Roses, “on els nens jugaven a futbol sense haver de pagar res”, i tot el que va fer aquesta entitat per la promoció i difusió de l’esport entre el jovent, l’alcalde de la Vila, Josep Maria Martínez, va condecorar a Ramon Pararols amb la Dracma de Plata de Roses.
El distingit va voler donar “les gràcies a l’alcalde i els seus regidors per haver-me atorgat aquesta Dracma, i a totes les persones que van estar amb mi tant d’anys, moltes gràcies a tots!”. Ramon Pararols va afirmar a ViladeRoses abans de l’acte, que “em fa feliç rebre la Dracma de Plata”, lamentant però que “la Penya Blaugrana de Roses està passant un mal moment, i tot arran de la pandèmia, perquè havíem de continuar pagar el lloguer del nou local social i no es podia, per això, actualment no hi ha Penya Blaugrana”.

Dracma de Plata de Roses 2023
Les autoritats amb les persones i entitats que distingides amb la Dracma de Plata de Roses

L’alcalde de Roses va tancar l’acte assenyalant que “una frase que m’han repetit veïns i veïnes en saber que en Ramon seria la Dracma de Plata d’enguany va ser que s’ho mereix perquè és una persona normal. Encuriosit vaig buscar la definició de persona normal. I són aquelles persones que porten una vida d’acord amb les expectatives socials, que s’interessen pels altres, són respectuosos, prenen decisions de manera responsable, són honestos amb les accions i amb les paraules. Enhorabona Ramon per ser una persona normal”.

En acabar l’acte, i després d’immortalitzar a tots els i les persones i entitats distingides amb la Dracma de Plata amb les autoritats, els assistents, com es tradició, van poder degustar un aperitiu gentilesa de l’Ajuntament de Roses.