Retiren 7.000 quilos de deixalles del fons marí del port pesquer de Roses

Ports de la Generalitat
Bussejadors del Centre d’Immersió Roses durant les tasques de neteja del fons marí del port

La primera neteja del fons marí de les instal·lacions de Ports de la Generalitat ha permès recuperar 6.980 quilos de residus

Ports de la Generalitat
Bussejadors del Centre d’Immersió Roses durant les tasques de neteja del fons marí del port

Ports de la Generalitat ha organitzat la primera neteja del fons marí al port pesquer de Roses, que s’ha fet al moll de Ribera i a bona part de la dàrsena pesquera. L’activitat permetrà conscienciar els usuaris del port i els ciutadans per a tenir cura del medi ambient i fer que les instal·lacions portuàries siguin cada cop més sostenibles.

L’activitat, duta a terme entre el dimarts i el divendres de la setmana passada, ha servit per a recuperar 6.980 quilos de deixalles entre les quals s’han trobat: pneumàtics, motocicletes, bicicletes, vàters, ferralla, fustes, plàstics, cadires, xarxes, contenidors d’escombraries, carrets de supermercat i carretons de pesca, entre d’altres.

Professionals del Centre d’Immersió Roses han treballat per a recollir les deixalles del fons marí del port. Els residus han estat classificats per l’empresa FCC Serveis Ciutadans, que els ha posat en contenidors, els ha pesat i els ha portat a l’abocador autoritzat per a la seva gestió posterior. L’activitat en què han treballat sis persones s’ha fet durant quatres dies.

Aquesta neteja del fons marí del port pesquer de Roses forma part de les actuacions que Ports de la Generalitat està duent a terme en els ports del litoral gironí. Fa un parell de setmanes es va fer aquesta activitat a la dàrsena pesquera i al moll d’armament del port de Palamós (Baix Empordà) i es van recollir uns 10.000 quilos de deixalles.