Roses aprova dues mocions, una a favor de les persones i l’altre envers el patrimoni municipal

Moció "No puc esperar"!

Moment del ple ordinaria de l'Ajuntament de Roses en que se presentava la moció sobre la campanya "No puc esperar"!

Totes dues mocions van ser presentades per ERC Roses a les que es van afegir tota la resta de grups de la corporació municipal

Moció "No puc esperar"!
Moment del ple ordinaria de l’Ajuntament de Roses en que se presentava la moció sobre la campanya “No puc esperar”!

Dues mocions, a banda de la creació de la comissió d’investigació del cas Royal Marine II, es van presentar dilluns passat al ple ordinari de l’Ajuntament de Roses corresponent a aquest mes de març.

Les dues presentades per ERC Roses. I totes dues van comptar amb el vistiplau de totes les forces polítiques representades a la corporació municipal. Per primera vegada en aquesta legislatura els republicans van ser capaços de posar d’acord a tots els grups polítics.

La primera va tractar de l’adhesió a la campanya “No puc esperar!”. Projecte de l’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa, ACCU, de Catalunya que consisteix en facilitar als lavabos tant de les instal·lacions municipals com dels comerços de Roses als pacients amb malalties intestinals i que necessiten, imperiosament utilitzar el bany.

Una iniciativa benfeciosa per als comerços en questió de donar-se a conèixer ja que hi ha en servei una aplicació per a mòbils que assenyala en un mapa interactiu de Catalunya els establiments a la campanya.

Recuperar les peces del trull de l’antiga Cooperativa Agrícola

L’altra moció que van representar els republicans i a la que es van adherir la resta de forces polítiques de Roses feia referència a la recuperació de les peces d’un antic trull que hi havia a Roses. Unes peces que es troben actualment en un magatzem municipal a l’aire lliure, que es recuperaran i es restauraran amb la previsió d’exhibir-les en un futur.

Cal assenyalar que els regidor d’ERC van utilitzar el projector que hi ha a la sala de plens per mostrar gràficament, en primer terme, en que consisteix la campanya “No puc esperar!”, i en segon lloc per ensenyar amb unes fotografies on són actualment les peces de l’antic trull de Roses.