Fira de la Rosa de Roses

Roses celebrarà finalment el seu Carnaval

Serà un Carnaval de Roses, però, que no tindrà les seves tradicionals desfilades, sinó que se celebrarà als balcons de diferents carrers de la Vila

El Carnaval de Roses 2021 hauria d’iniciar-se aquest proper dijous gras a la festa que s’organitza, com és tradició, a l’envelat de la plaça Frederic Rahola. I així, al dia següent, divendres a la nit, començar les desfilades de disfresses per l’Avda de Rhode. Però, a causa de la pandèmia el passat mes d’agost les colles de Carnaval van decidir, conjuntament amb l’Ajuntament de Roses, suspendre la festa de disfresses.

Una decisió que no suposa cap impediment per a que els veïns i veïnes de Roses es puguin disfressar i celebrar el Carnaval a casa seva, concretament al balcó, com així ho faran els vilatans del carrer Oslo de la urbanització del Mas Oliva, on animen a tothom a participar-hi.

Una iniciativa que ha tingut ressò a d’altres punts de Roses com, per exemple, al carrer Guilleries de la urbanització de Mas Mates, des d’on el cap de la colla A Corre Cuita, Carles Ferrer, ha recollit el guant “sí, ho vaig veure per les xarxes socials i em va semblar bona idea després que durant el confinament dels mesos març i abril de l’any els veïns del nostre carrer ja vam posar música al balcó per passar més distret el temps tancats a casa”.

Així que aquest dissabte, a les 17 hores, “la mateixa hora que els dels carrer Oslo, sortirem al balcó disfressats almenys tres o quatre veïns que ens han assegurat que volen participar, i posarem música per ambientar la festa carnavalera balconera, perquè del Carnaval de Roses no ens hem d’oblidar”, ha afirmat Ferrer.

Ningú s’oblidarà ni del Carnaval de Roses ni de la seva edició del 2021, i per deixar constància s’ha creat el hastag #carnavalbalco2021 per a que tothom comparteixi les seves imatges.

Recordem que tant aquest divendres, 11 de febrer, com el dilluns, dia 15, són festius a Roses, ha que l’Ajuntament ho demana cada any a la Generalitat per a que els vilatans no hagin de treballar aquests dos dies per gaudir de la seva festa més multitudinària.