Roses clausura el seu II Festival de Curts Fantàstics i de Terror de molta qualitat

Festival de Curts Fantàstics i de Terror Bai de Fest de Roses

Els directors premiats amb el jurat i els organitzadors del Festival de Curts Fantàstics i de Terror Bai de Fest de Roses

El curt ‘Celda Dual’ d’Ignacio Malagón guanya el premi Iris d’Or al millor curt del Festival de Curts Fantàstics i de Terror Bai de Fest de Roses

82 curtmetratges són els que es van projectar durant tres dies, del 31 d’octubre fins al 2 de novembre, al Teatre Municipal dins el II Festival de Curts Fantàstics i de Terror Bai de Fest de Roses.

Vuitanta-dos d’una selecció de 300 que va fer l’organització provinents d’Iran, Brasil, Canadà, Xina, Espanya i Catalunya, “tots ells, a diferència de la primera edició, de molta qualitat, ja que el fet de posar un preu simbòlic d’1 euro per participar ja va fer una selecció important, presentant-se uns treballs amb cara i ulls, molt bons”, va destacar el director del Festival, José Luís Santos.

I aquests 82 curtmetratges es van emetre dividits en diferents categories, Horror, Terror, Animació, Fantàstic i Friki, i el jurat composat per Anna Brugat, Ana Arjol, Javi Jiménez i Miquel Fernández van decidir que el premi Iris d’Or al millor curt del Festival s’ho va merèixer el curt fantàstic ‘Celda Dual’, d’Ignacio Malagón. “És el primer premi que ens concedeix el jurat d’un Festival, i aquest curt, com d’altres que hem fet des de La Lombarda Films, de Rubí,  ja ha tingut varies nominacions i per fi es donen un premi, per tant no podem estar més que contents que el Festival Bai de Fest consideri que és el millor”, va dir Malagón.
Per rodar el curt ‘Celda Dual’ “teníem un pressupost 2.000 euros i moltes ganes, que és l’ingredient principal per fer un curt avui dia”, va explicar el seu director.

L’ordre de lliurament dels premis va ser en primer lloc per al votat pel públic, i el guanyador va ser ‘Nom’ d’Àngel Hernández.
Seguidament, es va fer entrega del premi Almanegra per al millor curt Friki, que va ser per ‘Nuclear White Christmas’, de Mosta Gómez.
El premi Eyeomotion al millor curt d’Animació va ser per a ‘La Noria’, de Carlos Baena.
El premi Iris Verd, al millor curt fantàstic va correspondre a ‘Tu último dia en la Tierra’, de Marc Martínez.
El premi Iris Vermell, al millor curt de terror va parar a mans de Fran Casanova per ‘Mask of sanity’.

El jurat va considerar fer dues Mencions especials, la primera pel curt d’Horror ‘Sin ti’, d’Allan J. Arcal, i la segona al curt Fantàstic ‘La Habitación Blanca’, del director Carlos Moriana, un jove de Madrid que cada any ve a Roses per assistir a l’acte benèfic de l’Associació Catalana de Moebius, perquè Moriana és un Moebius.

Unes 300 persones passen pel Festival Bai de Fest

300 persones durant 3 dies de Festival Bai de Fest poden semblar poques. De fet, ho són de poques, però per un certamen de cinema amb dos anys de vida “està molt bé pel fet que hem superat amb escreix els espectadors de l’any passat”, ha significat el director del Festival de Curts Fantàstics i de Terror Bai de Fest de Roses, certamen vinculat a l’Agrupació TAC (Terror Arreu de Catalunya) i que “des de la mateixa agrupació ens diuen que un Festival de Cinema és una carrera de fons, per tant, que no ens preocupem de la quantitat d’espectadors, sinó que els curts que es presentin siguin de qualitat, i amb els anys omplirem la platea en cada sessió”, va explicar José Luís Santos.