A Roses hi ha ganes de Carnaval

Carnaval de Roses 2017
Tots els Reis del Carnaval de Roses 2017

Més de 200 persones van assistir a la presentació en societat del Carnaval de Roses 2017 demostrant que a Roses hi ha ganes que comenci la festa

Carnaval de Roses 2017
Tots els Reis del Carnaval de Roses 2017

Una setmana abans de la festa, com ja és tradició, es presenta públicament el Carnaval de Roses. És el preàmbul a 4 dies de diversió que serveis per donar a conèixer a les persones que regnaran durant aquests dies, i que són uns quants de reis, ja que hi són els infantils, els veterans els adults i el Rei Carnestoltes, tot i que enguany són dos menys que l’any passat, ja que el Casal del Pescador no va presentar candidatura per tenir representants a la reialesa carnavalera.

Així els Reis de Carnaval d’enguany són Darío Fannoni i Carolina Viñuela, membres de la colla Torracasanyes. Erik Barneo i Marla Viñales, de la colla Els Amics són els Reis infantils ha recaigut sobre. Josep Gualde i Dolors Lleó el Reis del Casal d’Avis Casa del Mar i Miquel Fuentes com el Rei Carnestoltes.

Tots els monarques van estar acompanyats de les autoritats municipals, l’alcaldessa Montse Mindan i el regidor de Festes, Francesc Giner, dos  representants de l’Associació Rosina de Festes, com Maria Foraster i Josep Mª Massot i l’il·lustrador del cartell, Jordi Pujol.

És una cita, aquesta de la presentació del Reis, en la que ahir més de 200 persones van omplir el saló (algunes no van poder entrar) de l’Hotel Rambla Mar, que és, com ja és tradició també, on se celebra la posada en escena de la festa més multitudinària de Roses. Més de dos centenars de rosincs i altempordanesos que van deixar palès que a Roses hi ha ganes de Carnaval.

Va ser un acte que va servir també per retre homenatge a Josep Maria “el Tete”, traspassat juntament amb la seva dona, a finals del passat mes de gener. Homenatge “perquè “el Tete” va ser una persona molt implicada amb el Carnaval de Roses”, va dir Giner, i pel qual l’alcaldessa de Roses li va entrega al seu fill d’una figura representant un màscara de disfresses, després que la Marta, una amiga de la infantesa del finat, el dediqués unes paraules.

Nois i noies, homes i dones, avis i àvies… El Rei Carnestoltes “si fa falta” us petonejarà

Prèviament, tos el Reis van dirigir-se al respectable per desitjar a tothom un bon carnaval desitjant que el seny predomini sobre la rauxa, ja que com va dir la petita Marla “Per Carnaval No tot s’hi val!”,  però sí que val, la diversió i, si pot ser, en grans quantitats.

L’últim rei que va parlar va ser el Rei Carnestoltes, que després d’afirmar que “sóc un privilegiat de ser el Rei Carnestoltes d’un dels Carnavals millors de tota Catalunya”, va assegurar que “intentaré fer-ho el millor possible, cantaré ballaré i donaré petons si fa falta”.

Doncs ja sabeu nois i noies, homes i dones, avis i àvies… Si ho necessiteu al Carnaval hi serà en Miquel per donar-vos tots els petons que faci falta.

Montse Mindan van tancar l’acte fent un reconeixement a la Maria Foraster, que “estava ingressada a l’hospital i l’únic que volia era l’alta per ser aquí i gaudir del Carnaval, i una persona que estimi i es dediqui tant a aquesta festa no sé si en trobaríem”. A Miquel Fuentes, Mindan el va advertir que “ser el Rei Carnestoltes és durillo, ja que has de ser a tots els actes, des de dijous gras fins dilluns”. En aquell moment ens va semblar que Fuentes feia una cara de voler abdicar.

I dirigint-se als assistents, l’alcaldessa els hi va dir “a tots vosaltres dir-vos que ho podem fer, que el què hem decidit entre tots per millorar el Carnaval ho podem fer, i si tenim la voluntat de millorar-lo estic segura que ho aconseguirem per tenir, com diu el Rei Carnestoltes, el millor Carnaval de Catalunya”.

I tot seguit els assistents van gaudir d’un generós aperitiu gentilesa de l’Ajuntament de Roses.