Roses hi participa en l’intercanvi transfronterer d’experiències sobre participació ciutadana

Intercanvi transfronterer sobre participació ciutadana

Sessió de participació ciutadana celebrada a Arles-sur-Tech

És un projecte impulsat pel Consell Comarcal en el que ha involucrat a cinc ajuntaments de l’Alt Empordà i a 3 dels Pirineus Orientals

Intercanvi transfronterer sobre participació ciutadana
Sessió de participació ciutadana celebrada a Arles-sur-Tech

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà està impulsant el microprojecte transfronterer “Propostes per a millorar la governança local a l’Espai Català Transfronterer. Intercanvi d’experiències i coneixement en processos de participació ciutadana” amb el suport i el finançament aconseguits en la convocatòria de subvencions de l’Eurodistricte de la Generalitat de Catalunya. Conjuntament amb el Consell, estan participant en aquest projecte els ajuntaments d’Argelers-sur-Mer, Arles-sur-Tech, Elne, Roses, Castelló d’Empúries, L’Escala, Vilafant i La Jonquera.

Aquesta iniciativa té la finalitat de promoure un intercanvi de coneixement i experiències en el disseny, la dinamització, la implementació i l’avaluació de processos participatius duts a terme per ajuntaments del Departament dels Pirineus Orientals i de la comarca de l’Alt Empordà. L’objectiu principal del projecte és generar coneixement aplicat sobre un àmbit d’intervenció de les administracions locals que ha estat poc explorat a escala transfronterera per tal compartir les estratègies de participació que es desenvolupen, els espais formals de participació, les estratègies d’empoderament de la ciutadania i les experiències d’innovació social en processos d’aquestes característiques.

En el marc del projecte, durant aquest mes de maig hi ha previstes dues visites d’estudi, la primera, celebrada recentment a Arles-sur-Tech, i la segona, que es portarà a Castelló d’Empúries.
Totes dues amb l’objectiu d’intercanviar experiències de participació ciutadana dutes a terme en els darrers anys pels ajuntaments participants. Participen en ambdues sessions de treball representants tècnics i polítics de tots elsens locals implicats en el projecte de cooperació transfronterera.
Hi ha prevista una sessió final, per al dia 19 de juny a Figueres, en la que es presentaran els resultats del projecte.