Roses homenatja a l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán amb el seu personatge més emblemàtic, Pepe Carvalho

Pepe Carvalho a Roses

Ca l’Anita acull  l’exposició col·lectiva “Pepe Carvalho, homenatge a Manuel Vázquez Montalbán”

Pepe Carvalho a RosesDel 3 al 25 de març, la sala d’exposicions de Ca l’Anita acollirà l’exposició “Pepe Carvalho, homenatge a Manuel Vázquez Montalbán”, mostra que reivindica i posa en valor la figura de Vázquez Montalbán, precursor de la novel·la negra a Espanya, a través del seu personatge més emblemàtic: Pepe Carvalho.

Es tracta d’una mostra que reuneix una selecció d’obres d’artistes, entre les quals es troben els noms més representatius de l’art visual contemporani, que s’inspiren en el famós detectiu Pepe Carvalho. Artistes com Plensa, Arroyo, Feito, Leiro, Ballester, Ciria, Moix, Pascual, Genovés, Guerrero Medina, Fiona Morrison, Balmaseda, Broto, entre d’altres, han volgut sumar-se a l’homenatge.

L’exposició, impulsada l’any 2014 des de l’Institut Cervantes de Frankfurt, en col·laboració amb AECID, el MECD i diverses entitats privades, és un homenatge al polifacètic escriptor Manuel Vázquez Montalbán en el 10è aniversari de la seva mort. Es va inaugurar a Frankfurt, coincidint amb la fira del llibre de la ciutat i, a continuació, va iniciar una itinerància per Hamburg, Munic, Tolosa, Andorra la Vella, Ceuta, Barcelona, Girona, Gijón, Oviedo, Badajoz…, i ara arriba a Roses.

A través de l’exposició, el visitant fa un recorregut pels llibres de la sèrie de Pepe Carvalho. L’obra que ha realitzat expressament per a l’ocasió cada artista (cadascú ha triat un llibre de la sèrie) representa situacions i sensacions, allò que ha cridat l’atenció a l’artista després de fer la lectura del llibre. Totes les obres han estat confeccionades sobre paper, per simbolitzar la transcendència del llibre.

L’horari de la mostra és:

De dilluns a divendres de 10a 14 i de 17 a 20 hores.

Dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14  i de 17  a 20 hores.