Roses inaugura el seu propi tanatori

Tanatori de Roses

El tanatori de Roses va agradar molt als assistents a l'acte d'inaguració

Un tanatori que va agradar molt als vilatans que van assistir-hi a la seva inauguració

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el delegat de Mémora a Catalunya, Xavier Poch van ser els encarregats de presidir l’acte d’inauguració de les instal·lacions del tanatori del tant demandat i desitjat tanatori.

Mèmora va ser l’empresa guanyadora del concurs realitzat per l’Ajuntament per a la construcció i gestió d’aquest servei és Mémora Servicios Funerarios SL, la qual s’ha fet càrrec del cost de construcció del nou edifici, que ha pujat a un total de 1.200.000 €. 
Xavier Poch, va destacar durant l’acte, “l’aposta de Mémora pel creixement i la consolidació a la zona, que ja compta a la demarcació amb un total de 14 tanatoris, 3 crematoris i 3 Espais de Suport i oficines d’atenció a les famílies”.

Per la seva part, l’alcaldessa Montse Mindan, va voler agrair a equips tècnics i empresa el bon desenvolupament del projecte, “que ha donat com a resultat un edifici extraordinari, dominat per  la llum, la quietud i la tranquil·litat que necessiten les famílies en el moment de comiat dels seus éssers estimats. Mindan va remarcar que “amb la incorporació d’aquest nou equipament a la Vila, l’Ajuntament dona compliment a les seves obligacions com administració, apropant els serveis que necessita la ciutadania i garantint que cap veí de Roses hagi de renunciar a acomiadar amics o familiars per no poder desplaçar-se a un altre municipi”.

Tot seguit dels parlaments, el mossen de Roses, Josep Puig, va beneir el tanatori.

El Tanatori de Roses

Aquest nou equipament, que va agradar molt als assistents a l’acte d’inagurarció, disposa de prop de 1.100 m2 útils, amb tres sales de vetlla, una altra multi usos, un espai privat de treball i una sortida a l’exterior, des de la sala oratori, que possibilita l’accés directe al cementiri.

El nou edifici ha estat dissenyat en una sola planta, la qual allotja una zona de recepció, 3 sales de vetlla, una sala d’usos múltiples o oratori de 200 m2 -que permet una ocupació de prop de 200 persones-, la sala de tanatopràxia, àrea administrativa, lavabos i magatzem. 

Les sales de vetlla compten amb un espai d’estada i disposen de llum i ventilació naturals mitjançant l’accés a un pati. Dues d’aquestes sales tenen dimensions i distribució idèntiques, mentre que la tercera és de superfície més gran, podent-se també agrupar amb la sala immediata mitjançant un panell abatible per obtenir un espai diàfan de grans dimensions en cas que resulti necessari. 

La construcció s’ha caracteritzat per la seva horitzontalitat, que es combina amb el volum sortint de la sala d’usos múltiples que s’enlaira fins als 6 m d’alçada i per un ampli porxat a dues de les façanes de l’edifici. L’altre element visualment destacable del projecte és la relació amb l’espai exterior, amb el qual l’edifici s’integra situant-se d’esquena als habitatges, amb el filtres que aporten la zona verda i oliveres existents, per potenciar el caràcter íntim i tranquil que requereix l’espai.