Suquet de peix de Rose

Roses limita l’accés al Parc Natural del Cap de Creus del 15 de juliol al 31 d’agost

La restricció de pas al Parc Natural serà efectiva entre les 10:30 i les 16:30 hores, tots els dies de la setmana, per a vehicles de 4 rodes o més

Roses prossegueix amb les mesures de limitació temporal d’accés de vehicles de quatre rodes o superiors al Parc Natural del Cap de Creus durant el període estival de major afluència turística (del 15 de juliol al 31 d’agost). Les restriccions, que compten amb el vist i plau del Parc Natural del Cap de Creus, responen a l’objectiu d’evitar saturacions, l’impacte sobre el medi natural i possibles riscos en casos d’emergències que requereixin activar protocols de protecció civil. 

Canvi del punt de tancament per millorar la mobilitat 

Fruit de l’experiència d’anys anteriors, enguany s’incorporen algunes millores per facilitar i agilitzar la gestió de la circulació en el punt de control d’accés. Amb aquest objectiu, es canvia la ubicació de la barrera, que passa a situar-se a l’alçada de la Torre d’en Sastre. Es permet així una millor mobilitat de retorn cap a Roses quan la barrera està tancada, ja que el gir de tornada és més fàcilment maniobrable des d’aquest punt que des de l’anterior, situat al mirador de Falconera.

D’altra banda, el Parc Natural instal·larà tanques físiques al camí de pujada des de Punta Falconera fins al trencant del mirador de Falconera, fent que el retorn de vehicles cap a Roses quan la barrera està activa sigui per la carretera de Montjoi.

Les franges horàries i dates de limitació es mantenen com fins ara, un cop estudiats quins són els dies de major concurrència i les hores de major intensitat circulatòria. En base a aquest anàlisi, la limitació d’accés estarà operativa entre el 15 de juliol i el 31 d’agost, de 10:30 a 16:30 hores, mentre que l’estacionament de vehicles restarà prohibit a totes les cales del Parc Natural entre les 00 i les 06 h.  

El punt de control estarà gestionat per quatre informadors (un del Parc Natural del Cap de Creus, dos de l’Ajuntament i un de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus). Les tres entitats tornen així a col·laborar en la bona gestió i cura d’aquest important espai natural. 

Vehicles autoritzats i declaracions responsables

La limitació d’horari es fixa per a vehicles a partir de 4 rodes, podent circular al llarg de tot el dia motocicletes, ciclomotors, bicicletes… així com les següents tipologies d’usuaris, que no tindran limitació d’accés amb cap tipologia de vehicle:

– Propietaris, familiars i visites a propietaris de finques i immobles (declaració signada per propietari i visites)

– Empreses de serveis a les activitats i a propietaris, inclòs serveis de transport col·lectiu (declaració signada per propietari i visites)

– Ramaders

– Treballadors de les activitats que operen dins el parc (declaració signada per titular activitat i treballador)

– Clients amb reserva de les activitats que operen dins el parc (cal acreditar la reserva)

– Vehicles de serveis, vehicles de cossos de seguretat i serveis d’inspecció del parc i de l’ajuntament. 

– Empreses amb llicència per efectuar la seva activitat dins el parc (trenet turístic, …)

Per acreditar aquestes autoritzacions, el consistori ofereix models de declaració responsable, així com la informació detallada de les restriccions, a través de la web roses.cat. En cas de clients d’establiments i d’empreses del Parc, caldrà mostrar la reserva corresponent en el punt de control d’accés.