Roses no és com Itàlia, i sí que ajuda als que ho demanen i ho necessiten

Vila de Roses

L'Eva Prujà, la Fina Puigdomènech i en Milton Sánchez a la furgoneta amb la que els dos responables de l'ONG 'Amb les teves mans' viatjaran a Grècia

L’ONG ‘Amb les teves mans’ se’n porta cap els campament de refugiats de Grècia tot el material i aliments que va donar els rosincs i rosinques la setmana passada

Vila de Roses
L’Eva Prujà, la Fina Puigdomènech i en Milton Sánchez a la furgoneta amb la que els dos responables de l’ONG ‘Amb les teves mans’ viatjaran a Grècia quan estigui plena

Mentre el primer ministre italià, Giuseppe Conte es negava el passat dilluns ha acollir a 629 migrants rescatats en el mar a bord del vaixell Aquarius, Roses ajuda als refugiats del campaments de Lesvos i Atenes, a Grècia.

Com ja no surten a primera plana de la premsa nacional i internacional i com els informatius de TV tampoc es fan gaire ressò, tothom pot pensar que ja no existeiexen.
I sí, hi són i passen molta gana, “hi ha nens que fa mesos que no han menjat proteïnes, tot i que aquestes es poden trobar en un simple ou de gallina”, ha afirmat Milton Sánchez, responsable juntament amb l’Eva Prujà de l’ONG ‘Amb les teves mans’.

Una ONG que des de que es va fundar, ara fa dos anys a Figueres, ajuda a les persones que malviuen en els campaments de refugiats de Lesvos i Atenes. I ara han portat una campanya de recaptació d’aliments i roba per tota la comarca. I a Roses, en Milton i l’Eva es van posar en contacte  amb la Fina Pugdomènech, la qual va mobilitzar a la població rosinca, caracteritzada per la seva solidaritat, perquè donessin un cop de mà als refugiats de Grècia.

I aquest cap de setmana passat els rosincs i rosinques van portar al Teatre Municipal de Roses tot allò que es va demanar, segons la necessitat dels refugiats, és a dir, arròs, llegum crua, cous-cous, llaunes de conserva (tonyina, sardines…), oli, llet en pols, aliments infantils, gel de bany, xampú, paper WC, pantalons i sabatilles esportives per a home i acondicionador de cabell.

Material que el passat dilluns van venir a recollir els responsables de ‘Amb les teves mans’, i que segons l’Eva Prujà, la quantitat de material recollit a Roses “ha està molt bé, però sobretot hem d’agrair que està ben classificat, la qual cosa la Fina ens ha estalviat una feina considerable, per tant no podem demanar més, ja que tenim material per endur i classificat”.  

Tots aquests aliments, roba i sabates el portaran el proper 20 de juny en Milton i l’Eva “en el nostre cinquè viatge a Grècia”, a Atenes, concretament al port del Pireu, “on hi ha uns pisos amb refugiats tutelats amb la finalitat que surtin de la prostitució i de les drogues a canvi d’un sostre i menjar”; i a l’illa de Lesvos  “on col·laborem amb l’Associació Àtica, la qual fa la distribució a tots els campament de l’illa de tot el necessari”, ha explicat Prujà.

Aquesta ONG de ‘Amb les teves mans’, com totes les que existeixen en el món, és un exemple que si els éssers humans necessiten ajuda seran altres éssers, a nivell individual, el que ho faran, ja que a nivell institucional o governamental… Alguns països de la Unió Europea ho deixen ben clar cada dia.  

Si voleu organitzar la recollida posa’t en contacte amb en Carlos (669545778) o bé al mail amblestevesmans@gmail.com

ASSOCIACIÓ AMB LES TEVES MANS
NIF: G55258909  Num. Inscripció a la Generalitat: 58277

AJUDEM  ALS  QUI  AJUDEN,  AJUDA’NS  A  AJUDAR

ES17 0081 0236 1100 0141 1843