Roses participarà en la 7ª edició de la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”

Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir

La campanya es durà a terme aquest mes de juny a un total de 33 municipis i comptarà amb la participació de 1.845 comerços i 29 associacions de comerciants

Barris antics, molt per descobrir, molt per oferirUn total de 33 municipis participen aquest mes de juny en la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir” que té com a objectiu dinamitzar el comerç de proximitat en els nuclis antics dels municipis. I Roses, a l’igual que l’any passat, hi tornarà a participar perquè “l’any passat va agradar molt, perquè es reparteixen molts premis, tants com poblacions participants, amb el valor afegit del component turístic arreu del territori, que dóna la oportunitat de conèixer d’altres pobles de Catalunya”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, el qual va assistir ahir a la presentació de la campanya duta a terme pel secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, juntament amb la coordinadora de la Xarxa i Pla de Barris de l’Ajuntament del Vendrell, Mònica Rucabado; el president de PIMEC sector Comerç, Àlex Goñi; i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta.

Aquesta iniciativa, impulsada per la Generalitat, Pimec i les quatre diputacions, compta amb la participació d’un total de 1.845 comerços i 29 associacions de comerciants, entre d’elles, evidentment, Roses Comerç.
Així, fent una compra en qualsevol d’aquests establiments durant el mes de juny,  Centre d‘estètica i salut wellness, Herbodietètica Gira-sol Roses, Multiópticas Roses (C/Sant Sebastià), Caramels Anna, Botiga d’antiguitats, Can Manies, Shopping, Match Bolsos, Four Children, Calçats Juanita, Bisuteria Amaranta, Calçats J&A&J Sabaters, Esther Moda i Complements, Moda Joana, Reparació de Calçat Tena, Cuida’t, Boutique Emi, Vistaoptica Roses, Mundo del Colchon, Dori Dori Roses, Carnisseria Plana, Kimy Caramels, Textura, Calçats Dari i Sabateria Roma2, s’entrarà en el sorteig de 33 premis diferents per gaudir arreu de Catalunya.

En el marc d’aquesta campanya, que porta el lema Comprar al barri té premi, aquests municipis repartiran 1.122 premis, valorats en 99.960 euros, entre els clients dels comerços adherits a la campanya. Per cada compra, el client rebrà una butlleta que l’habilitarà per participar en el sorteig d‘un premi principal que consisteix en experiències gastronòmiques, nits d’hotel, visites guiades, espectacles i productes típics de cadascun dels municipis participants en la campanya.
La campanya es va posar en marxa l’any 2011 amb la participació de 8 municipis. Ara, la seva setena edició es consolida amb la participació de 33 poblacions d’arreu del territori. Aquest any s’han afegit a la campanya Artesa de Segre, Juneda, l’Escala, Manresa, Sant  Feliu de Codines, Sant Martí de Tous.

Impuls a la compra en comerços de proximitat
La Xarxa de Barris amb Projectes està formada per ajuntaments que impulsen plans de millora de barris i posen en marxa aquestes campanyes amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat en els nuclis antics i per millorar la qualitat de vida i la cohesió social.

La Xarxa de Barris amb Projectes es va crear l’any 2007, com a espai de trobada i intercanvi d’idees entre els ajuntaments que tenien en marxa un Pla de barris. Dos anys després, es va posar en marxa la subxarxa de nuclis antics, que va començar a treballar la dinamització del comerç de proximitat en tractar-se d’una prioritat compartida per tots els municipis. L’objectiu és el de recuperar la centralitat comercial dels nuclis històrics i, així, el seu paper de referència.

Aquests són els ajuntaments que participen o han participat a la campanya:

MUNICIPIS
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
Arbúcies
X
X
Artesa de Segre
X
X
Balaguer
X
X
Besalú
X
X
X
X
X
X
X
Calafell
X
X
X
X
Caldes de Montbui
X
X
X
Centelles
X
X
X
X
X
El Vendrell
X
X
X
X
X
X
X
Falset
X
X
Figueres
X
X
X
X
Juneda
X
La Bisbal d’Empordà
X
X
X
X
X
X
La Selva del Camp
X
X
X
X
X
X
L’Arboç
X
X
X
X
Les Borges Blanques
X
X
X
L’Escala
X
Llagostera
X
X
X
x
Lleida
X
X
X
X
X
X
x
Manresa
x
Mediona
X
X
x
Mollerussa
X
X
X
X
Roda de Ter
X
X
X
Roses
X
X
X
X
Sant Feliu de Codines
X
X
X
X
X
Sant Hipòlit de Voltregà
X
X
X
X
X
Sant Martí de Tous
X
Sant Quintí de Mediona
X
X
X
X
Solsona
X
X
X
X
X
X
X
Súria
X
X
Torelló
X
X
X
X
X
X
Tortosa
X
X
X
X
X
Ulldecona
X
X
X
X
Vilanova del Camí
X
X
X
X
X