Nadal a Roses

Roses prepararà una subvenció extraordinària per ajudar a les colles de Carnaval damnificades per l’incendi de la nau

Carnaval de Roses
Un moment de la reunió entre l'Ajuntament de Roses i les colles de Carnaval

Un ajut extraordinari perquè les colles de Carnaval puguin començar a reconstruir les seves carrosses

Ahir estava prevista una segona reunió entre l’Ajuntament de Roses i les colles de Carnaval que disposen de Barraques per aquesta Festa Major per acabar d’enllestir els pocs punts que van quedar en l’aire en la darrera trobada, celebrada el passat 26 de maig.

Va esdevenir una reunió, però, que degut a l’incendi de la nau de les carrosses aquest passat dilluns, 11 de juliol, va canviar el principal punt de l’ordre del dia i en el que l’alcalde de Roses, Joan Plana, acompanyat del regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez, i el tècnic Jordi Sastre, va  manifestar que l’Ajuntament es solidaritza i es posa al costat de les colles damnificades per l’incendi.

En aquest sentit l’alcalde de Roses, Joan Plana, va animar a fomentar la solidaritat entre les colles que no fan Barraques, però que sí que disposen de material, per a que el puguin cedir. Així mateix, es va posar sobre la taula que els proveïdors de beguda i menjar també poden subministrar material com ara taules, cadires i neveres. Però, en el cas que per cap d’aquestes vies no trobessin els estris necessaris per fer Barraques, “l’Ajuntament s’encarregarà se subministrar-lo, cap colla es quedarà sense poder fer Barraques per culpa de l’incendi”, va assegurar Plana.

Subvenció extraordinària

L’alcalde de Roses va fer també saber als representants de les colles presents a la reunió que “l’Ajuntament prepararà una subvenció extraordinària per tal de poder fer una injecció econòmica a les colles damnificades per l’incendi per tal que puguin començar a fer la reconstrucció de les seves carrosses”. Una quantitat que no es va fer pública perquè encara no està definida, “però que farem que sigui el més ràpid possible perquè les colles puguin disposar de l’ajuda quan abans millor”.  

Futura nau de les carrosses?

El tercer punt que es va tractar per ajudar a les colles de Carnaval va ser el d’una futura nau per treballar i guardar les carrosses. Un tercer punt molt complicat que sigui una realitat abans del Carnaval del 2023, perquè com va assenyalar l’alcalde, “actualment,  hi ha pocs terrenys ara mateix adequats per aquest ús, i tampoc hi ha naus preparades i habilitades per realitzar l’activitat que necessiten les colles”. Per tant, Joan Plana, va especificar que el tema de la nau “serà un projecte a llarg termini, perquè en un període curt de temps no hi ha capacitat de poder oferir una nau que doni servei a les colles. Tot i que la nostra voluntat hi és i que perquè diners tampoc hi serà, no disposem ara mateix ni de mitjans ni del temps necessari per fer-lo en un període de breu temps”.

L’alcalde de Roses va demanar als representants de les colles que designin un o dos portaveus perquè puguin assistir a reunions amb els tècnics i serveis jurídics municipals i d’altres àrees implicades de l’Ajuntament i mirar de trobar quin son els millors camins i coneguin, així mateix, les complexitats que té l’administració per ajudar a uns damnificats per un incendi, com són en aquest cas, les colles de Carnaval.  

Més potencia del generador de les Barraques

Finalment, a la reunió es van tractar els punts encara oberts sobre les Barraques, entre els que cal destacar el tall de subministrament del servei elèctric que pateixen cada any de les Barraques en  tenir molt aparells endollats a la vegada. Per solucionar-ho, es posarà un generador amb més potencia, amb el que s’espera que sigui la solució per acabar d’una vegada per totes amb aquest problema.