Roses presenta la programació de Festa Major

Festa Major de Roses 2019
El regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez i l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant la presentació del Cartell de la Festa Major

Una programació de Festa Major farcida d’activitats i concerts pensades per a tots els públics, però que “no presenta cap novetat”

Festa Major de Roses 2019
El regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant la presentació de la programació de la Festa Major

Roses celebrarà enguany la seva Festa Major entre els dies 9 i 18 d’agost. Deu dies on la Vila viurà un intens programa d’activitats pensades per a totes les edats i públics, com ara balls populars, competicions esportives, concerts, espectacles infantils i cercaviles, entre moltes altres, que se succeiran pels carrers i places de la població.

El cartell de barraques

La programació de concerts que rebrà l’escenari de les barraques de Roses es caracteritza per la varietat d’estils, pensant en tots els públics. L’inici del programa tindrà lloc dimarts 13 d’agost amb l’Orquestra Maribel, un dels grups de versions més coneguts a les comarques gironines, que durant les seves actuacions fa embogir el públic amb un repertori que rememora els hits més ballats de la dècada dels 80, tot combinat amb temes actuals.

A proposta de les colles de Carnaval “de fer venir a un grup musical com els Mojinos Escozíos o els Pets per emplenar fins la bandera el recinte firal de l’antic càmping Bahía”, ‘El Sevilla’ tornarà a cantar a les Barraques sis anys després per oferir, el 14 d’agost, un dels concerts més divertits i irreverents del panorama musical, caracteritzat per l’humor de les lletres de les seves cançons i per les influències musicals de grans grups de hard rock i heavy metal com AC/DC, Deep Purple, Iron Maiden o Metallica.

Dijous 15 d’agost el Va Parir Tour oferirà una nit de música i ball conduïda pels populars presentadors i discjòqueis radiofònics de Ràdio Flaixbac. Una nit especial on es podran escoltar i ballar els ritmes més actuals i la música que sona en la cadena radiofònica que segueixen milers de joves i adolescents.

El rock tropical de Buhos, amb un gènere que els components del grup defineixen com un camí entre el rock dur i el pop mestís, farà ballar i saltar el públic més jove la nit del 16 d’agost. Per últim, dissabte 17 d’agost, el rap combatiu de Lágrimas de Sangre (LDS) tancarà la programació de concerts, amb la presentació, entre altres temes, del seu darrer disc “Vértigo”, on els components del grup expliquen què significa pertànyer avui dia al món de l’espectacle.

Els grups Wallnait, Del Puerto, Ariadna Vieyra, K-Liu i President Xai actuaran com a teloners. Els concerts s’iniciaran cada nit a les 23 hores (excepte el dia 15 que tindrà lloc a les 22.30 h) i tots ells, com en totes les Festes Major precedents, són gratuïts.

Activitats tradicionals per a petits i grans

En l’apartat de festes populars i tradicions, múltiples actes portaran l’animació als carrers, com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants, els castellers, els balls populars, la missa internacional Oikoumene, les havaneres, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals, o l’espectacle de focs artificials com a acte de cloenda de la Festa Major.

L’esport també té una presència important en la celebració de la Festa Major de Roses, amb la realització de tornejos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, que enguany arriba a la seva 83a edició,  o la Travessia Local de Natació “Trofeu Enric Badosa”, que arriba al  34è aniversari.

L’espai firal de l’antic càmping Bahía obrirà les seves atraccions del divendres 9 d’agost fins al diumenge 18, obrint cada dia a partir de les 19 h.

Per als més petits, espectacles d’animació, les atraccions del recinte firal, contes a la fresca,  festa de l’escuma, cercaviles i màgia, són algunes de les activitats programades. Cal destacar la consolidació de l’exitosa atracció del Gran tobogan aquàtic i Inflable infantil al carrer Pujada al Puig Rom, que oferirà una jornada de diversió refrescant, diumenge 11 d’agost, en horari de matí i tarda.

Coincidint amb la celebració de la Festa Major, Ca l’Anita inaugurarà, dissabte 10 d’agost,  l’exposició de pintura de Josep Ministral, mentre que el programa inclou també visites guiades i activitats al Castell de la Trinitat, Ciutadella, Falconera, Ruta megalítica, refugi antieri, Castrum i Port i Llotja de Roses.

Programació continuista que no presenta cap novetat

El cartell de Festa Major d’enguany es va programar a l’anterior legislatura degut a que per confeccionar un programa per un esdeveniment festiu com aquest, on la majoria de pobles i ciutats també celebren la seva Festa Major, es fa a un any vista.
Tot i això, tant l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, com el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibàñez, han reconegut que és un cartell en el que no presenta cap novetat.

En aquest sentit, Ibáñez, que s’ha trobat amb el programa confeccionat, ha manifestat que “de cares a l’any vinent s’haurà de veure i valorar, amb un ulls crítics, les diferents activitats programades, i en funció del seus resultats estudiar la possibilitat d’introduir canvis en la programació de la Festa Major de l’any vinent”.

Mindan, per la seva part, ha estat molt més explícita en afirmar que “a mi sí que m’hagués agradat que la Festa Major presentés alguna novetat, no perquè la programació estigui malament, sinó perquè crec que totes les festes, fires o activitats que organitza un Ajuntament han d’evolucionar. Està clar que la Festa de l’Escuma, per exemple, serà un èxit tota la vida perquè agrada tant a petits com a grans, però la Festa Holly, que la celebrem per la Fira de la Rosa, també podria ser una activitat de Festa Major que doni resposta a una demanda de la ciutadania de tenir quelcom nou al nostre poble”, per remarcar que “per tant, hem de veure, com deia l’Èric, amb ulls crítics les activitats de la Festa Major per tal d’introduir coses noves”.  

Podeu consultar la programació completa clicant AQUÍ.