Roses renova la plantació i cromatisme de diferents espais verds del municipi

Ajuntament de Roses
Renovació de la plantació a la rotonda de la SARFA

Aquesta plantació correspon al període primavera-estiu i és un dels dos canvis de flor de temporada que es realitzen a la població al llarg de l’any

Ajuntament de Roses
Renovació de la plantació a la rotonda de la SARFA

Els espais renovats són aquells on s’han detectat plantes mortes que requereixen la seva reposició, així com d’altres que precisen la incorporació de noves espècies. També s’aprofita l’actuació per dotar les zones verdes més cèntriques i singulars, i també les jardineres, de plantes de temporada que aportin color a carrers i places.

Dos canvis de flor a l’any 

Les espècies que es planten són de floració primaveral-estiuenca, principalment begònies, dipladenies i petúnies de diversos color, i és un dels dos canvis de flor de temporada que es realitzen a la població al llarg de l’any. El segon es realitza a la tardor, al mes de novembre, quan es substituiren les ara plantades per altres flors de temporada de tardor-hivern, com ara Pensaments, Ciclàmens o Calèndules, dotant així de flors i color els diferents espais enjardinats de la vila durant tot l’any i dotant d’un major dinamisme l’ornamentació vegetal.

En aquesta fase d’ara es treballa bàsicament en rotondes, mentre que durant la plantació de primavera-estiu s’incideix majoritàriament en zones verdes i jardineres. Els espais que es renoven actualment són les rotondes de la Gran Via Pau Casals, de l’Oficina de Turisme, del carrer Bernat Metge, del carrer Pep Ventura, de la carretera del Mas Oliva i de la urbanització Mas Mates. També es planten noves flors a les jardineres de la plaça Catalunya i del carrer Puig Rom i als parterres del Monument al Pescador i de l’Av. Gola Estany.

Roses gaudeix en l’actualitat de la distinció “3 Flors d’Honor” que la convocatòria Viles Florides, impulsada per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, reconeix anualment a pobles, viles i ciutats catalans per la millora dels seus espais verds i enjardinats. L’objectiu d’aquesta iniciativa és la potenciació dels espais verds urbans i de la seva gestió sostenible, així com la millora de la qualitat de vida dels veïns i la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental.