Roses revalida el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència del web roses.cat

Roses revalida el Segell Infoparticipa

El Segell Infoparticipa es el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.

Roses revalida el Segell InfoparticipaEl primer tinent d’alcalde de Roses, Carles Pàramo, va recollir el passat dimecres el segell InfoParticipa durant l’acte celebrat a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. El guardó reconeix l’Ajuntament de Roses en haver obtingut un compliment del 96,15% dels 52 indicadors que avaluen l’organització i la qualitat de la informació publicada al web municipal www.roses.cat. Roses ha estat un dels dels 77 ajuntaments catalans en obtenir el Segell i www.roses.cat ha augmentat la bona puntuació de l’any passat, que va ser d’un 94,23%.

El Segell InfoParticipa és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a partir de les avaluacions dels webs municipals i de la informació que aquests faciliten a la ciutadania per tenir  coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d’una marca de qualitat que dóna garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu per als responsables polítics i tècnics.

Les diferents institucions són puntuades per un equip avaluador que contrasta la informació publicada als webs municipals i atorga la puntuació corresponent a cada cas en funció del compliment dels paràmetres marcats. Aspectes com informació sobre càrrecs electes i personal, relació dels contractes o convenis subscrits per l’Ajuntament, calendari institucional d’alts càrrecs, actes dels òrgans de govern, informació sobre comptes municipals, plans i convenis urbanístics, o com es distribueixen el pressupost i recursos col·lectius, són alguns dels punts que els ajuntaments han d’oferir a la seva ciutadania.

Enguany, a més, l’equip avaluador ha incidit en la valoració d’aspectes qualitatius, com ara l’aportació d’una informació veraç i objectiva, la seva difusió i actualització constants i l’organització senzilla i fàcilment accessible, que permeti consultes àgils i ràpides.