Roses tindrà un nou passeig marítim

Nou passeig-mirador marítim de Roses

El passeig anirà d'una punta a l'altra de la fletxa, ocupant tota la superfície de la coberta de les futures naus de l'empresa 'Pescadors de Roses'

El nou passeig anirà des de la planta de filetejat del port pesquer fins a l’escala d’accés a les drassanes des de la carretera del Far, i es construirà sota la coberta de les futures naus de l’empresa ‘Pescadors de Roses’

Futuf passeig a Roses
El passeig anirà d’una punta a l’altra de la fletxa, ocupant tota la superfície de la coberta de les futures  naus de l’empresa ‘Pescadors de Roses’

Al passat ple ordinari del mes de maig la corporació municipal de Roses va aprovar, per unanimitat, l’execució del projecte d’urbanització del passeig de la carretera del Far. Un projecte que s’emmarca en el conveni de cooperació interadministrativa entre Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Roses per a la urbanització, manteniment, conservació, millora i ús del passeig de la carretera del Far, en la zona del port pesquer.

D’aquesta manera, amb aquest acord, es desencalla l’ampliació de la planta d’envasat de l’empresa Pescadors de Roses situada al mateix port, “paralitzada per culpa d’un acord signat entre els anys 2008 i 2009, precisament entre Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Roses, i que ara permetrà al gerent de Pescadors de Roses, Pere Gotanegra, el qual té una concessió de la Generalitat, ampliar la planta amb la construcció de noves naus”, ha assenyalat el regidor d’Urbanisme, Carles Pàramo.

Aquests nous edificis aniran des d’on és l’actual planta de filetejat fins a l’escala que hi per accedir a les drassanes des de la carretera del Far, els quals, a part d’encabir a la seva part interior la infraestructura de l’empresa Pescadors de Roses, es convertirà pel que fa a la seva coberta exterior “en nou passeig -pràcticament marítim- una zona tranquil·la per passejar i contemplar el paisatge en el que serà un nou espai urbà a l’entorn del port pesquer”, ha afirmat Pàramo.

Aquest projecte que serà finançant al 50 % per la Generalitat i l’Ajuntament de Roses i que encara s’ha de licitar la seva execució es farà en quatre fases.

A la primera, es construiran les cobertes del edificis nous amb un pressupost de 253.724,84 €. En una segona fase és farà el paviment de l’edifici existent per  154.480,91 €.
A la tercera fase es faran les escales i la rampa d’accés al passeig amb un cost de 79.688,20 €. I en la darrera i quarta fase es portarà a terme la reforma de la vorera existent, l’enllumenat públic, el canvi de paviment i instal·lació de mobiliari urbà per 435.623,23 €.
Tots aquests imports són amb l’IVA inclòs.