Roses tornarà a celebrar una Festa Andalusa

Ajuntament de Roses

Tots els regidors de l'Ajuntament de Roses van votar a favor de la recuperació de la Festa Andalusa

El ple de l’Ajuntament de Roses va aprovar per unanimitat el recuperar la Festa Andalusa sis després que es deixés de celebrar

Ajuntament de Roses
Tots els regidors de l’Ajuntament de Roses van votar a favor de la recuperació de la Festa Andalusa

Tots els grups polítics es van mostrar a favor de recuperar una festa la qual es va celebrar per última vegada, un tant descafeïnada, l’any 2012 a la Ciutadella de Roses: la Festa Andalusa.

Una moció presentada per la portaveu del PSC, Olga Simarro, en la que demana “divulgar la relació de Roses amb la comunitat andalusa, mitjançant l’organització d’actes lúdics i culturals, així com la recuperació de la Festa Andalusa coincidint amb l’inici de l’estiu”, va ser recolzada per tots els regidors de la corporació municipal de Roses.

El portaveu d’ERC, Joan Plana, va dir que el seu partit votava a favor de la proposta el “perquè es tracta de divulgar una cultura que, efectivament, és importantíssima en el nostre municipi  i que forma part del nostre patrimoni col·lectiu, que és la cultura andalusa i que és la de molts dels nostres veïns”.

Manel Escobar, portaveu del PP, va afirmar que la “recuperació de la Festa Andalusa ja estava inclosa en el nostre programa electoral i va ser, també una de les peticions en les negociacions dels pressupostos per a 2019, i per tant ens tenim que felicitar tots que es torni a recuperar aquesta festa”.

Ciutadans Roses també es va adherir dient el seu portaveu, José Manuel Álvarez que “creiem que és una bona notícia, perquè la Festa Andalusa emplena d’art, color, devoció i convivència cultural la nostra població, i si aquesta convivència la celebrem amb un bon ‘rebujito’, fantàstic”.

El portaveu de Gent del Poble, Francesc Giner, tot i afirmar que “és una notícia que ja s’havia donat fa un mes”, va recriminar que el PSC presentés “una moció d’aquestes característiques quan en el ple anterior ja es va dir, per part del portaveu del PP, que s’havia aprovat una festa andalusa en la negociació dels pressupostos, per tant, l’únic motiu que veig en presentar aquesta moció és únicament electoralista”.

Marc Danés, portaveu del PDeCAT, va afirmar que el seu grup s’adheria a la moció “perquè es va acordar amb el PP, com diu el regidor de Gent de Poble, a les negociacions dels pressupostos, perquè des de l’equip de govern sempre atenen a les demandes dels nostres ciutadans, vinguin d’on vinguin i siguin les que siguin”.

Cal a dir que aquesta moció va ser llargament debatuda i negociada abans d’entrar al ple, ja que gairebé cap partit polític, excepte el PSC, estava d’acord amb el text de la proposta, la qual va ser objecte de diferents modificacions perquè pogués ser aprovada a la sessió plenària.
Van ser llargues hores de negociació fins al punt que la portaveu del PSC, Olga Simarro, va demanar que es votés quan mai es fa si hi unanimitat de vot de tots els regidors.